Grad NOVSKA Službene stranice

Ana Gradečak – 3. mjesto u bacanju kugle na Svjetskom kupu u UAE

Sjajna vijest, Novljanka  Ana Gradečak, treća je na svijetu u bacanju kugle. Na Svjetskom kupu za osoba s invaliditetom, gdje nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u gradu Sharjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bacila je kuglu za treće mjesto i  popela se na pobjedničko postolje.

Sa 6,7 metara u kategoriji  F41, Ana Gradečak ispunila je očekivanja izbornika reprezentacije. Ovo je njen najveći uspjeh do sada, a ovaj rezultat ujedno je i novi Državni rekord.

Atletičari nastavljaju  s natjecanjem, očekivanju su velika. U svjetskoj konkurenciji je i Matija Sloup iz Kutine, svjetski rekorder u bacanju diska.

Ana Gradečak je članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Odisej“ Kutina, trenira drugu godinu sa zapaženim rezultatima, na domaćih  i europskih natjecanja, a sada je i osvajanjem bronce na Svjetskom kupu, potvrdila svoj potencijal bacačice kugle.

Nedavno, prema izboru Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, Ana je proglašena jednom od  najuspješnija sportašica na Županiji.