Grad NOVSKA Službene stranice

BK Novska organizator Prvenstva Hrvatske za poletarce i juniore u badmintonu

BK Novska organizator Prvenstva Hrvatske za poletarce i juniore u badmintonu

U subotu, 10. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani održano je Prvenstvo Hrvatske za poletarce i juniore u badmintonu, u organizaciji BK Novska. Prvenstvo je bilo pojedinačno, tako da su natjecanja održana u pet kategorija; muški single, ženski single, muški par, ženski par i muško-ženski par. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, poželjevši dobrodošlicu mladim sportašima iz cijele Hrvatske u Novsku i Slavoniju. "Lijepo je vidjeti mlade koji se u tolikom broju bave sportom umjesto da su neprekidno pred računalima i na društvenim mrežama. Žao mi je što se prvenstvo ne odvija tijekom ljeta jer bi tada mogli posjetiti turistički biser našeg grada, Novljansko jezero, no za nekoliko dana otvara se klizališna sezona, pa vas pozivam da posjetite Novsku i uživate u klizačkoj sezoni", rekao je prilikom otvaranja Prvenstva gradonačelnik Vlado Klasan. Otvorenje su svojim nastupom uveličale i Novljanske mažoretkinje.

BK Novska nastupio je s 10 igrača te su osvojena četiri postolja. Za juniore su nastupili: Davor Andrić, Matej Kovačević, Karlo Sladojević i Nives Bišof. Za poletarce su nastupili: Ivano Kukla, Filip i Matej Martinović, Mateo Stipić, Vlatka Kovačević i Laura Bilandžija.Ivano Kukla je osvojio broncu u single-u te je u paru s Rokom Pipunićem (BK Purger) osvojio zlato u kategoriji U11. Na treće mjesto u istoj kategoriji plasirali su se Filip i Matej Martinović. Poletarke Laura Bilandžija  i Vlatka Kovačević također su treće u Hrvatskoj u igri parova.

Davor Andrić koji je uspio proći prvi krug natjecanja u kategoriji juniora i time je završio na 5. mjestui, no to mu je najbolji rezultat u starijim kategorijama. Prvi put u konkurenciji juniora nastupio je Matej Kovačević, no ždrijeb mu nije bio sklon, te je osvojio  9. mjesto. Prvi nastup imao je i Mateo Stipić, i osvojio je također 9. mjesto.

Rezultati BK Novska:

 

Poletarci (U11):

Ivano Kukla, 3. mjesto

Matej Martinović, 5. mjesto

Filip Martinović, 9. mjesto

Mateo Stipić, 9. mjesto

Vlatka Kovačević, 9. mjesto

Laura Bilandžija, 9. mjesto

Ivano Kukla i Roko Pipunić, 1. mjesto

Vlatka Kovačević i Laura Bilandžija, 3. mjesto

 

Juniori (U19):

Davor Andrić, 5. mjesto

Matej Kovačević, 9. mjesto

Karlo Sladojević, 9. mjesto

Nives Bišof, 9. mjesto