Grad NOVSKA Službene stranice

Tradicija dobre zabave na Lukovu u Novskoj

Tradicija dobre zabave na Lukovu u Novskoj

Ovogodišnje izdanje Lukova u Novskoj iznova je zadivilo sve posjetitelje. Pjesma, ples, zabava, izbor ića i pića, nasmijana lica stara i mlada, mnoštvo posjetitelja, izlagača i sudionika. Sve to i još više ima samo najveći kirvaj s daškom prošlosti.

Pozitivni komentari svakodnevno pristižu zbog čega Organizacijski odbor Lukova u Novskoj s ponosom može potvrditi da jedva čeka i sljedeću godinu kako bi se svi iznova dobro zabavili plešući slavonsko kolo, uživajući uz zvuk tambure, degustirajući kolače, kušajući trgance sa slaninom, fiš i gulaš, slaninu, rakiju i kobasice. Lukovo u Novskoj iz godine u godinu donosi novitete u jedinstvenom povijesnom programu s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Ove godine moglo se uživati gledajući prikaz slavonskih svatova ali i posljednjeg ispraćaja, presude optuženom koji pada u perje te dolazak i taborenje putnika namjernika, projekciju crno-bijelih filmova, starinskih običaja kao sijelo, prelo i rakije vrelo te trač partije i perušala.

Poznata glazbena imena okupila su dosad i rekordan broj posjetitelja u centru grada, nastup Željka Bebeka i Ljubavnika zabavio je sve okupljene u petak 13. listopada, dok je Doris Dragović zadivila sve nastupom u subotu nakon vatrometa. Klapa Kampanel svirala je i pjevala dok ih je publika i dalje tražila pjesmu više, a pridružio im se i super talentirani bećar Fabijan Kovačević. Kišu drugog dana programa u sjeni su ostavili vrhunski nastupi tamburaških sastava Vazda i Ambar, a odličan ugođaj nastavio se i uz Berde Band.

Broj zadovoljnih posjetitelja iz godine u godinu raste, zainteresiranih sudionika sve je više, zadovoljni smo što je Lukovo u Novskoj prepoznato kao jedinstvena manifestacija koja spaja sadašnjost i prošlost na zanimljiv način te nudi raznolik sadržaj za sve uzraste. Važno nam je da sudionici u programu prenesu dobro raspoloženje na posjetitelje! To zajedništvo naša je posebnost i vjerujemo da će ga dogodine biti još više!", poručili su organizatori Lukova u Novskoj.