Grad NOVSKA Službene stranice

U Novskoj se sprema 4. NOVsky - festival znanosti i umjetnosti

U Novskoj se sprema 4. NOVsky - festival znanosti i umjetnosti

- NOVsky Art & Science festival je cjelodnevna manifestacija koja se ove godine održava 15. rujna u samom centru Novske. Festival se ističe specifičnim spojem znanosti i umjetnosti koji se nadopunjavaju i stvaraju zanimljiva i edukativna iskustva kroz igru i zabavu.

Festival četvrtu godinu okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga te djecu koja svakodnevno sudjeluju u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim za STEM područje. Izlagači imaju priliku kroz interaktivne radionice i edukacije prezentirati svoja dostignuća i zanimljivosti otkrivene tijekom godine, a djeca izoštriti komunikacijske i prezentacijske vještine. Festival su već prve godine posjetili brojni gosti iz okolnih gradova, ali i susjednih država, tako da ne iznenađuje ogroman interes posjetitelja različitih životnih dobi – od djece iz vrtića impresioniranih voćem koje svira pa sve do baka koje su se prisjetile tajnih šifriranja.

Ove godine, iz mnoštva zanimljivih STEM I ART tema ističemo 4 zvijezde dnevnog programa; Mobilni planetarij Odiseja, krevet od čavala, Upps we have 180° rotation i LARP igru. Edukacija i zabava se nastavljaju i u večernjim satima kada se družimo uz glazbu, light show te mapping projekcije. Posjetite Novsku 15. rujna, usudite se eksperimentirati i zabaviti u isto vrijeme.”, pozivaju organizatori i obećavaju kvalitetno provedeno vrijeme za sve uzraste.

NOVsky Art & Science festival organizira Udruga mladih Novska uz podršku Grada Novska, Razvojne agencije Grada Novske – NORA, Turističke zajednice Grada Novske, Pučkog otvorenog učilišta Novska, Gaming inkubatora - PISMO, Novokoma d.o.o., Inkubatora društvenih inovacija, Osnovne škole Novska, Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar, Radio postaje Novska, Odreda izviđača “Zelena patrola” Rajić.

Novska je otvorena za nove poglede - posjetite ju 15. rujna 2023.