Grad NOVSKA Službene stranice

Započela provedba gaming edukacije za rad u popularnom Unreal Engineu

Započela provedba gaming edukacije za rad u popularnom Unreal Engineu

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju započela je provedba tromjesečne edukacije za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu. S učenjem su tako započela 22 polaznika koja su edukaciji pristupila koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program "Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“ koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska. 

Prvog dana edukacije polaznike željne novih znanja pozdravili su ravnatelj POU Novska Miroslav Perošević i Ivana Matanović u ime inkubatora PISMO.„Novska je prepoznata kao centar gaming industrije i to je razlog zašto smo osmislili program vezan upravo uz programiranje videoigara. Naše dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih osoba i stručnjaci iz gaming industrije inkubatora PISMO, dobitna su kombinacija. Zato smo zaista brzo popunili mjesta u ovom terminu edukacije. Nastava se održava svakodnevno uživo, no moguće ju je pratiti i online putem,a predavači su polaznicima dostupni i izvan nastave.“, naglasio je Miroslav Perošević iz novljanskog Pučkog učilišta.

„Inkubator PISMO powered by A1 dosadašnjim edukacijama za tržište rada osposobio je više od 250 gamedevelopera. Oni su tako naučili koristiti programe Unity i Blender. Rad s Unreal Engineom dodatni je smjer koji nudimo. Najbrže smo rastući poduzetnički inkubator koji okuplja tvrtke u gaming industriji koja se također konstantno mijenja. Prema istraživanjima koje smo proveli dobar dio hrvatskih gamedev studija Unreal koristi kao jedini ili kombinira s nekim drugim engineom, zato smo se i odlučili za njega. Hvala i svim polaznicima koji su nas prepoznali i iz svih krajeva Hrvatske odlučili doći i usavršiti svoje znanje!“, rekla je zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora SMŽ Ivana Matanović.

Vaučere za dodatno obrazovanje i usavršavanje u Hrvatskoj je moguće zatražiti od 1. travnja ove godine, a na njega pravo imaju i zaposlene i nezaposlene osobe, starije od 15 godina, te sa minimalno završenim osnovnim obrazovanjem. Kako se programi razlikuju, tako se razlikuju i iznosi vaučera koji se dodjeljuju za pojedini program. Prema nedavnom pisanju portala Indeks.hr, program koji provode POU Novska i inkubator PISMO trenutno je najveći i vrijedi 18.769 kn po polazniku. Svaki građanin koji ispunjava uvjete, jednostavnim pregledom stranice vauceri.hzz.hr može izabrati program edukacije kojom će unaprijediti svoja znanja i vještine. Prema najavi, POU Novska i inkubator PISMO uskoro će predstaviti i novi program usavršavanja čija će provedba krenuti u idućoj godini.