Grad NOVSKA Službene stranice

Rekonstrukcija i dogradnja stare srednje škole za potrebe glazbene škole i knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“

Vrijednost projekta: 14.600.000,00 kn
Status projekta: Završen

U gradu Novskoj već godinama je izražen problem nedostatka prostora za obavljanje djelatnosti u kulturi, a posebno izražen problem nedostatka prostora ima Gradska knjižnica i čitaonica, te Glazbena škola.
Rješenje nedostatka prostora vidjeli smo u rekonstrukciji zgrade bivše srednje škole koja je u Domovinskom ratu pretrpjela znatna oštećenja, a nalazi se u najužem centru grada, uz Gradsku vijećnicu i zgradu Pučkog otvorenog učilišta.
Započetom rekonstrukcijom, pored rješavanja nedostatka prostora za rad Gradske knjižnice i čitaonice te Glazbene škole, od zaborava će se sačuvati stara arhitektura i kulturna baština Grada.
Ovaj projekt obuhvaća rekonstrukciju dvoetažnog starog i izgradnju novog dijela objekta, bruto površine 1.914,00 m², u kojem će biti smještena Glazbena škola površine 1.100,00 m² i Knjižnica s čitaonicom površine 1.100,00 m².
Ukupna vrijednost projekt iznosi 14.600.000 kuna. Radove sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Grad Novska. Radove izvodi novljanska građevinska tvrtka „Metalimpex“ d.o.o., a završetak radova očekuje se u veljači 2009. godine.
 

Dokumenti

Nema aktivnih dokumenata


Novosti

Nema aktivnih novosti