Grad NOVSKA Službene stranice

Radio postaja Novska

www.radionovska.hr

Radio postaja Novska na frekvenciji 88,3 Mhz  jest radio s gradskom koncesijom od 1991. godine i od samog početka djelovanja i emitiranja programa imao je veliku ulogu u informiranju slušatelja s područja grada Novske te općina Jasenovac i  Lipovljani, posebice u vrijeme Domovinskog rata.
U tom razdoblju Radio je pretrpio granatiranje, veliku materijalnu štetu na tehnici, ali unatoč tome, Radio nije nikada prestao s emitiranjem svog programa.
Upravo u vrijeme Domovinskog rata pružao je prve i osnovne informacije slušateljima o obrani našeg područja, o zbivanjima na bojišnici, a također i svojom glazbom bio je velika potpora kako hrvatskim vojnicima, tako i  prognanicima koji su s novljanskog područja morali napustiti svoje domove pred neprijateljskom agresijom.
Programskom shemom, koja obuhvaća svu populaciju na našoj frekvenciji, uspio je steći povjerenje velikog broja slušatelja i poslovnih partnera te učvrstili poziciju gradskog radija. Kvalitetu programa RPN-a upotpunjuje različitost emisija kroz dnevni program, kroz izmjenu voditelja u eteru, a svatko od njih daje svoj pristup obradi pojedinih tema. Emisije novljanskog radija obuhvaćaju široka područja od kulture, obrazovanja, športa, poljoprivrede te svih segmenata društva. Obrađuje aktualne teme te donosi informacije iz svakodnevnog života s novljanskog, jasenovačkog i lipovljanskog područja te iz cijele Sisačko-moslavačke županije.


Radio postaja Novska nastoji govoto sve teme iz javnog života aktualizirati kroz informativne emisije ili emisije informativno-edukativnog karaktera.
Pprogram traje od 7 do 17 sati, a nakon toga slijede reprize dnevnih emisija te noćni glazbeni program.
Radio postaja Novska ima šest stalno zaposlenih djelatnika i nekoliko vanjskih suradnika.
Emisije u programu RPN-a mogu se slušati i putem interneta na web portalu
www.mojradio.fm