Grad NOVSKA Službene stranice

TECHREVOLUTION 2.0

Status projekta: U provedbi

‘’Zajednice koje rade zajedno, ostaju zajedno’’ moto je koji najbolje dočarava ovaj projekt.

Glavni nositelj i prijavitelj projekta je grad Barnsley (UK), a partneri su još četiri grada iz Europe: Alytus (Litva), Roeselare (Belgija),  Rzeszow (Poljska) i Novska. Dok su svi drugi gradovi srednje veličine, Novska kao najmanji grad privukao je pažnju razvojem gaming sektora i Barnsley je iskazao želju da se priključimo Urbact mreži.

Projekt je započeo u lipnju 2021. godine, a završava u prosincu 2022. godine i najvažniji cilj je transfer znanja i iskustva iskusnog Barnsleya i stavljanje istog u lokalni kontekst partnera.

Barnsley je svoj razvoj, kao nekadašnji rudarski grad, usmjerio na dva sektora: poduzetnički Barnsley i razvoj digitalne industrije što je rezultiralo dvama inkubatorima i podršci prema poduzetnicima od njihovih početaka do stručne podrške i tijekom kasnijih godina postojanja. Poduzetnici u Barnsleyu imaju svu moguću potporu kroz infrastrukturu u inkubatorima do podrške stručnjaka iz svih sektora poput računovodstva, marketinga, testiranje ideja, stručno usmjeravanje, digitalizacija…

Novska je vidjela mogućnost svog razvoja kroz usavršavanje usluga Razvojne agencije Grada Novske (NORA) prema poduzetnicima i definiranje smjernica za njihov rad kao i uvrštavanje nove usluge kao potpore poduzetnicima – Key Account Management.

Ovo je samo početak…u to smo uvjereni.

 

Dokumenti

URBACT - smjernice



Novosti

Nema aktivnih novosti