Grad NOVSKA Službene stranice

Turizam

Doživite zagonetno, autohtono, drugačije i nezaboravno.

Sredina udaljena samo sto kilometara od metropole nije izgubila svoju povezanost s prirodom dok ju njene umjereno hladne zime i topla ljeta čine mjestom ugodnog življenja..

U samom centru grada nalazi se fontana koju krasi velika školjka, okamina puža Ogrca koji je živio u vodama Panonskog mora na novljanskom području. Brda s kojih možeš vidjeti cijelu Novsku su Vlaić brdo i Samar. Iz centra grada ulicom Adalberta Knoppa možeš doći na Samar dok na Vlaić brdo stižeš kroz Vinogradsku ulicu. Ako si u Novskoj, ove dvije lokacije dat će ti zasigurno novi pogled na cijeli grad.  

Novska je otvorena za nove doživljaje, Vaše doživljaje!

U Novskoj možete uživati u raznim manifestacijama tijekom cijele godine kao što su:
Advent u Novskoj, Ljeto u Novskoj, Maske do daske, a najveća i najvažnija zasigurno je  Lukovo u Novskoj – krivaj s daškom prošlosti! 18. listopada neka bude i u Vašem kalendaru!

Novska nudi veliki broj avantura i aktivnosti za svakoga.

Ako se želite u potpunosti maknuti od gradske vreve, svakako posjetite novljansku oazu mira i rekreacije – Novljansko jezero.

Jezero je okruženo stoljetnom šumom osim mira nudi i sadržaje za djecu, terene za odbojku, košarku, teretanu na otvorenom, a ako ste željni avanture, tu su brojne krivudave ceste, brda, šume i šumski potoci namijenjenjeni biciklistima, pješacima i planinarima.

Obzirom da je Novska bogato stanište divljih životinja, ali i ribe, zainteresiranost za lov i ribolov ne čudi. Sportski ribolov u Novskoj popularan je zahvaljujući odličnim lokacijama na kojim svoje trofeje uloviti mogu oni najspretniji. Jezero Bajer jedno je od najboljih lokacija za ribiče.

Novska je na samom ulazu u Park prirode Lonjsko polje, gdje su se uz zelene tekućice i stajaćice te beskrajnu dugu cestu smjestili gusti nizovi starih drvenih kuća. Dva posavska sela, Stara Subocka i Plesmo zaštićene su povijesno seoske cjeline te su jedne od najljepših i najočuvanijih sela s kraja 18. i početka 19. stoljeća.

Novska u svakom kutu ima kafić. Novljanski kafići o ukusima ne raspravljaju pa tako posjetitelje privlače raznovrsnom glazbom, zimskim terasama ili udobnim foteljama.

U Novskoj možete posjetiti i Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske koja prikazuje Novsku u svim njezinim oblicima, od povijesnog i političkog do kulturnog i zabavnog.

Nakon obilaska Muzejske zavičajne zbirke možete posjetiti novljanski gradski park. Novljanski gradski park jedan je od najnagrađivanijih parkova i sedmerostruki dobitnik nagrade „Zeleni cvijet“ zbog raznolikosti biljaka i svoje uređenosti.

„Novska nije beznačajno mjesto na kartama svijeta. Ovdje se vrijedi roditi, odrasti, ostati i svoj dom podizati.“ napisala je svojevremeno jedna novljanska učiteljica.

Ako nisi taj sretnik i ne živiš u Novskoj, onda ju posjeti.

Otvoreni smo za nove doživljaje!

 

VIŠE SAZNAJTE NA

www.novskaturist.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

Ulica kralja Tomislava 2

44 330 Novska

Tel./fax : +385 044/600-062

E-mail: info@novskaturist.hr

Radno vrijeme: 07:00  – 15:00 (ponedjeljak – petak)