Grad NOVSKA Službene stranice

Europski tjedan sporta - 28.09.2022.

Europski tjedan sporta - 28.09.2022.

Udruga „NORA“ obilježit će „ Europski tjedan sporta“ dana 28.09.2022.godine u 19:00 sati u Sportskoj dvorani, Tina Ujevića 2c, Novska, promotivnim vježbanjem, namijenjenim svima, bez obzira na dob i tjelesnu pripremljenost.

Europski tjedan sporta obilježava se u cijeloj Europi, na inicijativu Europske Komisije, u tjednu od 23.do30.rujna 2022.godine, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, što značajno pridonosi dobrobiti europskih građana.

Tema kampanje Tjedna sporta je „BE ACTIVE“, što je odgovor na izazov kojim se suočava društvo, a to je nedostatak tjelesne aktivnosti, sa negativnim posljedicama na zdravlje ljudi, gospodarstvo i ukupno društvo.

Obilježavanje Europskog tjedna sporta održava se diljem Hrvatske , u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, kao nacionalnog koordinatora.

Obilježavanju Europskog tjedna sporta, Udruga „NORA“  manifestacijom „Otvorenih vrata“poziva sve zainteresirane građane, posebno žene, na sudjelovanje u promociji tjelesne aktivnosti za zdrav i kvalitetan život.