Grad NOVSKA Službene stranice

Marija Kušmiš nova je gradonačelnica Novske

Marija Kušmiš nova je gradonačelnica Novske

Na jučerašnjim izvanrednim izborima, birači su imali dužnost odabrati smjer Novske nakon odlaska gradonačelnika Marina Piletića. Odaziv je bio slab, te je na birališta izašlo tek 25% registriranih birača. No, tih 2706 ljudi koji jesu izašli na izbore, pružili su snažnu potporu Mariji Kušmiš s liste Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke, te joj donijeli uvjerljivu pobjedu. Njih 2219 biralo je upravo nju, tek 386 njenu protukandidatkinju Valentinu Opić (s liste Socijaldemokratske partije Hrvatske), a 101 listić bio je nevažeći.

Omjer svih glasova je 82,00% za Mariju Kušmiš, 14,26% za Valentinu Opić, i 3,73% nevažećih. Marija Kušmiš stoga preuzima dužnost gradonačelnice Grada Novske, a Siniša Kesić iz Hrvatske seljačke stranke ostat će dogradonačelnik.

Bivša zamjenica gradonačelnika Marina Piletića, te ravnateljica Parka prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš dobila je povjerenje stanovnika Novske za naredni mandat. 
Time postaje prva žena na čelu Grada Novske u njegovoj povijesti. Glavni projekti u tijeku, koje će morati uspješno privesti kraju, su aglomeracija i hotel Knopp.