Grad NOVSKA Službene stranice

Najpoznatiji mali bećar Fabijan Kovačević najavio Lukovo u Novskoj

Najpoznatiji mali bećar Fabijan Kovačević najavio Lukovo u Novskoj

Pitaju me ljudi odakle si baja, ja sam baja iz novljanskoga kraja“, govori Fabijan Kovačević, najpoznatiji mali bećar u Hrvatskoj u svojoj najavi manifestacije Lukovo u Novskoj. Fabijan je prije koju godinu nastupao u finalu Supertalena osvojivši tako srca žirija i publike svojim pjevanjem slavonskih pjesama i bećaraca. Ove jeseni jedan je od glavnih aktera na manifestaciji "Lukovo u Novskoj", gdje će utjeloviti lik slavonskog dobošara. Kao pravi bećar Fabijan ističe kako je do sada sudjelovao na gotovo svakoj manifestaciji i obilježavanju dana grada Novske i Sv. Luke - plesao je, pjevao, svirao i jahao, no ističe kako će ove godine Lukovo biti nešto posebno i najbolje do sada.

Svojim bubnjanjem i "dobošarenjem" u tradicionalnoj slavonskoj opravi, Fabijan je tako najavio početak manifestacije koja ove godine u Novskoj traje od 14. do 18. listopada. Volonteri, učenici i učitelji škola na području grada Novske, vrtićanci i njihovi odgajatelji, Grad Novska, gradske ustanove i njihovi djelatnici, udruge i organizacije, pripremili su bogati i do sada neviđeni program – na području gradskog parka više od 160 volontera utjeloviti će likove starih Novljana te prikazati način života u malom gradiću na prijelazu 19. na 20. stoljeće. Ideja je sve posjetitelje vikend programa „teleportirati“ u prošlost. Da bi to uspjeli osim brojnih kostima, tu su i izrađene i postavljene kulise objekata, župnog dvora, škole, hotela, krčme…

Rođendanski koncertni program traje puna tri dana. U petak 14.10. Novljani će uživati uz pjesme Massima i Šliper benda, dok će u subotu 15.10. Slavonija odjekivati, što uz zvuke vatrometa, što uz nastup Gazdi i Cecilije. Nedjelja 16.10. rezervirana je za humanitarnu utrku i nastup bendova Stela i Kometi, te Cry Babies.

Bit će na Lukovu ića i pića na pravi slavonski način, ali i dobre zabave i nezaboravnih iskustava. Doživite novljansku i slavonsku prošlost na novi način. Doći u Slavoniju na slavlje je doživljaj. No, doći na kirvaj - e, to je za prepričavanje još dugo vremena! Budite naši gosti u Novskoj od 14. do 18 listopada!“, poručili su Organizatori.