Grad NOVSKA Službene stranice

Novi prvašići u društvu s gradonačelnicom Novske

Novi prvašići u društvu s gradonačelnicom Novske

Na početku nove školske i nastavne godine, u utorak, 10. rujna, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš zajedno sa zamjenom gradonačelnice Sinišom Kesićem te su se tom prigodom susreli s 28 novih prvašića koji su jučer po prvi puta sjeli u školske klupe.

Na početku susreta sve prisutne je pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković koje im je zaželio dobrodošlicu u Katoličkoj školi. Predstavio im je učenike prvog razreda, njihovu učiteljicu Ivanu Božić te učiteljicu u produženom boravku Petru Diklić. Kazao je kako Katolička škola posebno ponosna s ovom osmom generacijom prvašića jer je njome zaokružena cjelina odgoja i obrazovanja od prvog do osmoga razreda u ovoj školi. Katolička škola sada broji 152 učenika od prvog do osmog razreda, zaključio je ravnatelj Juraković.

Gradonačelnica Kušmiš poželjela prvašićima i njihovim učiteljicama Ivani i Petri puno uspjeha u započetom školovanju. Kazala je kako vjeruje da će svi prvašići u ovoj školskoj godini imati mnogo izvrsnih ocjena te da će se ugodno osjećati u ovoj školi, a potom im je podijelila prigodne darove. Na kraju susreta, ravnatelj Juraković zahvalio je gradonačelnici i njezinom zamjeniku na posjetu te za sve ono što Grad Novska čini za Katoličku školu, a posebnu u gradnji njezinih novih prostora.