Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani ugovori s poduzetnicima početnicima

Potpisani ugovori s poduzetnicima početnicima

Danas, 7. studenog 2022. godine potpisani su Ugovori na temelju Javnog poziva za dodjelu potpore male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za 2021. – 2025. godine za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije. Ugovori za Mjeru 2. podmjeru 2.2. potpisuje se sa devet poduzetnika početnika u sektoru gaming industrije u vrijednosti od 380.000,00 kuna.

Ugovor s gradonačelnicom Marijom Kušmiš ugovor potpisali su BIND SOFT d.o.o. za informatičke usluge, Novska (registrirana djelatnost – Računalno programiranje), direktor Boris Marenić iz Novske: PANDEMONIUM, obrt za računalno programiranje, Novska (registrirana djelatnost – Računalno programiranje) vlasnik Zinka Idžaković iz Brestače; FNB HENČEL, j.d.o.o. za usluge i trgovinu, Novska (registrirana djelatnost – Računalno programiranje) direktor Florijan Henčel iz Novske i PLAN B, obrt za izdavanje računalnih igara, Novska (registrirana djelatnost – Izdavanje računalnih igara) vlasnik Klaudija Kaurin iz Rajića.

Iznosom od 380.000,00 kuna Grad Novska sufinancira trošak kupnje opreme za obavljanje registrirane djelatnosti i trošak plaće za pokretanje novih start up-a. Ovim potpisivanjem za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Grad Novska dobio je devet novih poduzetnika i devet novih radnih mjesta. Cilj ove mjere je kroz sufinanciranje troškova za ulaganje i razvoj djelatnosti mikro, malog i srednjih poduzetnika i obrtnika potaknuti otvaranje novih subjekata u sektoru gaming industrije.