Grad NOVSKA Službene stranice

U tijeku su zadnje pripreme za početak Global Game Jam natjecanja

U tijeku su zadnje pripreme za početak Global Game Jam natjecanja

Za nešto više od 24 sata započinje još jedno izdanje Global Game Jam-a, odnosno natjecanja u izradi videoigara koje se održava na svjetskoj razini, i to na 648 lokacija. Po broju prijavljenih natjecatelja, Novska je 16. u svijetu s čime smo prestigli velike svjetske gradove i metropole.

Na ovogodišnje izdanje Global Game Jam-a prijavljeno je preko 130 natjecatelja, a u tijeku su zadnje pripreme za održavanje ovog zanimljivog događaja – slaže se razglas, rasvjeta, stolovi, računala, oprema za snimanje, a postavlja se i internetska veza za više od 100 računala. Natjecatelji dolaze iz svih krajeva Hrvatske i potrebno im je omogućiti najbolje uvjete kako bi mogli čuti ovogodišnju temu te krenuti u izradu videoigara, poručuju iz PISMO Inkubatora koji, uz Grad Novsku osigurava i priprema prostor u dvorani te svu potrebnu opremu za natjecatelje.

TONSKI PRILOG: Ivana Matanović

Također ističu kako je Fond za financiranje Global Game Jam-a ove godine odlučio financijski podržati novljansko izdanje natjecanja te su im dodijeljena sredstva za organizaciju koja će utrošiti upravo na već spomenutu opremu.

TONSKI PRILOG: Ivana Matanović

Kako bi se natjecatelji odmorili, organizatori su pripremili dvije mogućnosti odmora –pripremljene su spavaonice, moći će se odmoriti u lazy bagovima, a bit će i chill zona koju priprema A1, strateški partner i pokrovitelj u organizaciji Global Game Jama. U chill zoni natjecatelji će se moći družiti, maknuti pogled s ekrana i odmoriti oči.

Inače, Global Game Jam započinje sutra, 28. siječnja u 16 sati i trajat će sve do nedjelje 30. siječnja kada će se prezentirati radovi natjecatelja, proglasiti pobjednici te dodijeliti nagrade.