Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga sportske rekreacije „Nora“ Novska - 46.ožujski susreti žena u Malom Lošinju

Udruga sportske rekreacije „Nora“ Novska - 46.ožujski susreti žena u Malom Lošinju

Udruga sportske rekreacije „Nora“ Novska, sudjelovala je na 46.ožujskim susretima žena u Malom Lošinju, održanim od 24.do 27.ožujka 2022.godine, u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. „Susreti“ svoju dugogodišnju postojanost imaju zahvaljujući brojnim suvremenim i privlačnim programima aerobika i fitnesa, kao i biranim mjestima mediteranskog podneblja, idealnim za odmor i potpunu obnovu duha i tijela.

Rekreacijsko vježbanje na ovim „Susretima“ uz vodstvo istaknutih stručnih voditelja, ujedno je i prikaz novih oblika, ideja i sadržaja, koji doprinose promociji sportske rekreacije, kao izuzetno važnog čimbenika zdravlja i kvalitete življenja. Ovogodišnjim „Susretima“ prisustvovalo je 600  žena iz gotovo svih županija, što je svakako bio pokazatelj sve većem značenju sportske rekreacije, kako za mentalno i fizičko zdravlje, tako i za društvo u cjelini.

Svjedoci smo da je postotak populacije,  koja se bavi nekim vidom sportske rekreacije, odnosno tjelesne aktivnosti, i u Evropi i u Hrvatskoj, nedovoljan, što svakako ima za posljedicu negativne efekte za zdravlje pojedinca, gospodarstvo i ukupno društvo.

Udruga „Nora“ vratila se sa ove nacionalne manifestacije uz brojna nova iskustva i novim motivima za promociju sportske rekreacije žena u Gradu Novska.