Grad NOVSKA Službene stranice

DODATNE MJERE ZA MLADE – EU GARANCIJA ZA MLADE

Pristupanjem Europskoj uniji Republika Hrvatska prihvatila je Garanciju za mlade, kao ključni element poboljšanja položaja mladih na tržištu rada i osiguranja njihove budućnosti, te smanjenja rastućeg broja mladih nezaposlenih osoba.

Hrvatski zavod za zapošljavanje počeo je s provedbom Garancije za mlade 1. srpnja 2013. te je paket mjera za mlade „Mladi i kreativni“ dopunio s dodatnim mjerama prvenstveno usmjerenima na mlade do 29 godina. Mjere su usmjerene na podizanje kompetencija i pripremu mladih za zapošljavanje, a posebice jačanje i uključivanje mladih u poduzetništvo i razvoj organizacija civilnog društva kao sve značajnijeg dionika na tržištu rada.

Garancija za mlade službeno počinje s provedbom u Europskoj uniji 1. siječnja 2014. godine i obavezuje sve zemlje koje će je prihvatiti da šest mjeseci nakon završetka školovanja ili nastupanja nezaposlenosti mladima do 29 godina ponude zaposlenje, daljnje obrazovanje, naukovanje ili vježbeništvo.

Više informacija možete dobiti na stranici ovdje  i u Područnom uredu Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Crkvena 13, Kutina.