Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ za imenovanje pročelnika/ce

        REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA 
              GRAD NOVSKA

KLASA: 112-07/14-01/1
URBROJ: 2176/04-03/14-2
Novska, 27. siječnja 2014.

Na temelju članka 19. stavka 2. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj: 86/08 i 61/11), Gradonačelnik Grada Novske raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za imenovanje pročelnika/ce

1. Pročelnik/ca Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i fondove Europske unije, 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme,

Stručni uvjeti:

- magistar struke, ili stručni specijalist ekonomske struke i stručni specijalist poslovnog upravljanja,

- položen državni stručni ispit,

- najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

 

2. Pročelnik/ca Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu, 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme,

Stručni uvjeti:

- magistar struke, ili stručni specijalist pravne struke,

- položen državni stručni ispit,

- najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

 

Opći uvjet za prijam u službu:

- punoljetnost,
- hrvatsko državljanstvo,
- zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima.

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti:
- životopis,
- dokaz o stručnoj spremi (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika),
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ili da nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo iz članka 15. Zakona (ne starije od 3 mjeseca),
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice ili domovnice, vojne iskaznice ili putovnice),
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu ( preslika radne knjižice ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),
- dokaz o radnom iskustvu za koje se traži odgovarajuće stručno znanje i struka (preslika rješenja o rasporedu , ugovora o radu ili potvrda poslodavca koja mora sadržavati vrstu poslova koje je kandidat obavljao, vrstu stručne spreme za te poslove i vremensko razdoblje u kojim ih je obavljao) u zadnjih pet (5) godina,
- dokaz o položenom državnom stručnom ispitu (preslika svjedodžbe),
- osobno potpisanu izjavu kandidata u izvorniku o nepostojanju zapreka iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (izjavu nije potrebno ovjeravati kod javnog bilježnika).

Natjecati se mogu i kandidati koje nemaju položen državni stručni ispit, uz obvezu da ga polože u roku godine dana od imenovanja.

Uvjet radno iskustvo na odgovarajućim poslovima, podrazumijeva se radno iskustvo ostvareno u službi u upravnim tijelima lokalnih jedinica, u državnoj ili javnoj službi, u radnom odnosu kod privatnog poslodavca, vrijeme samostalnog obavljanja profesionalne djelatnosti te radno iskustvo ostvareno obavljanjem poslova u međunarodnim organizacijama na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

Radni odnos se zasniva uz obvezni probni rad od tri mjeseca. Na natječaj se mogu prijaviti kandidati oba spola sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova. U službu ne može biti primljen kandidat za čiji prijam postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“broj: 86/08 i 61/11).

Za kandidate prijavljene na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua. Na web stranici grada Novske www. novska. hr naveden je opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta koji se popunjavaju javnim natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, područje provjere te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru.

Na istoj web stranici i na oglasnoj ploči Grada Novske objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavu na javni natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na javni natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, te dokaz da je nezaposlen/a. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti izabrani kandidati dostavljaju prije donošenja rješenja o imenovanju.

Akademski ili stručni nazivi, odnosno akademski stupnjevi stečeni prije stupanja na snagu Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju („Narodne novine broj: 107/07 i 118/12) izjednačeni su s akademskim nazivima kao oznakom stručnih uvjeta iz javnog natječaja sukladno zakonu.

Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Osoba koja nije podnijela točnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom prijavljenim na javni natječaj, te će o tome biti obaviještena pisanim putem.

Prijave na natječaj, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, putem pošte ili osobno u pisarnicu Grada Novske na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska. Prijave se dostavljaju u zatvorenoj kuverti s naznakom: „Ne otvaraj – natječaj za imenovanje pročelnika/ce Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i fondove Europske unije“ i „Ne otvaraj – natječaj za imenovanje pročelnika/ce Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu“.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijave.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama br. 12/14 dana 31.1. 2014. godine. 

Grad Novska