Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska

Na temelju čl. 391. stavak 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, čl. 48. st. 3. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čl. 36. Statuta Grada Novske (“Službeni vjesnik” broj 24/09, 47/10 , 29/11, 3/13 i 8/13), Odluke o uvjetima za raspolaganje zemljištem u Poduzetničkoj zoni Novska za prvog investitora i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Grad Novska objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska

1. PREDMET PRODAJE

Prodaje se neizgrađeno građevinsko zemljište označeno s kč.br. 2875, 2877, 2878, 2879/1,2880/1,2882,2881/1, 2883/1, 2884/1 i dijelove kč.br. 2898, 2900/5, 2900/4, 2899/2 i 2907/1 u Poduzetničkoj zoni Novska kao jedinstvena cjelina u površini od cca 51.315 m2 u k.o. Novska.

Za zemljište koje se izlaže prodaji biti će formirana jedna ili više građevinskih čestica ovisno o potrebama izabranog investitora/kupca s najpovoljnijom ponudom, u skladu s poslovnim planom i idejnim rješenjem priloženim ponudi.

Zemljište se prodaje u svrhu izgradnje hladnjače i poslovne zgrade. Investitor može uz hladnjaču i poslovnu zgradu izgraditi i proizvodni pogon za preradu voća i povrća, te postrojenje za proizvodnju električne energije i solarnih panela za vlastite potrebe.

2. CIJENA ZEMLJIŠTA I UVJETI PLAĆANJA

Početna kupoprodajna cijena za zemljište koje se izlaže prodaji je poticajna i iznosi 5,00 kuna/m2.

Ukupna kupoprodajna cijena bit će poznata nakon formiranja građevinske čestice i njenog provođenja u javne očevidnike, a ovisit će o točnoj površini novoformirane građevinske čestice ili više njih.

Kupac je dužan cijenu zemljišta isplatiti u jednokratnom iznosu u roku 15 dana od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji. Cijenu zemljišta kupac u ponudi iskazuje za 1 m2.

3. OPĆI UVJETI PRODAJE

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe - obrtnici, te sve strane pravne i fizičke osobe – obrtnici, ako ispunjavaju hrvatskim zakonodavstvom predviđene uvjete za stjecanje prava vlasništva i ako su registrirani za obavljanje djelatnosti koju će, sukladno ponudi, obavljati na građevinskom zemljištu koje se izlaže prodaji.

Zainteresirani ponuditelj dužan je uplatiti jamčevinu od 50.000,00 kuna na žiro-račun Grada Novske, IBAN: HR4023400091829300005, Model 68, Poziv na broj odobrenja: 7706-OIB uplatitelja.

Ponuditeljima koji ne budu izabrani jamčevina će se vratiti u roku od 8 dana od dana dostave odluke o izboru najpovoljnije ponude, bez obračuna kamata, a jamčevina izabranog ponuditelja uračunat će se u kupoprodajnu cijenu. Izabrani ponuđač koji odustane od zaključenja predugovora o kupoprodaji nakon proteka roka od 15 dana od dana donošenja Odluke o izboru najpovoljnije ponude, nema pravo na povrat jamčevine.

U slučaju odustajanja ponuditelja čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija od zaključenja ugovora o kupoprodaji, donosi se nova Odluka o izboru najpovoljnije ponude, a to je sljedeća ponuda koja je ostvarila najveći broj bodova.

Rok za podnošenje pisanih ponuda iznosi 10 dana od dana objave natječaja u javnom glasilu.

Ponude za natječaj podnose se u zatvorenoj omotnici na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44 330 Novska, uz naznaku „Ponuda na natječaj za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska“ - NE OTVARAJ! Javno otvaranje ponuda održat će Povjerenstvo, drugi dan od isteka javnog natječaja, u prostorijama Gradske vijećnice Grada Novska u 9,00 sati.

4. SADRŽAJ PONUDE, KRITERIJI IZBORA NAJPOVOLJNIJE PONUDE, POSEBNI UVJETI PRODAJE I GRAFIČKI PRIKAZ ZEMLJIŠTA KOJE SE IZLAŽE PRODAJI

Podaci o sadržaju ponude, podaci o kriteriju izbora najpovoljnije ponude, podaci o Posebnim uvjetima prodaje ( međusobne obveze prodavatelja i kupca te posljedice neispunjenja ugovora od strane kupca),

te Grafički prikaz zemljišta koje se izlaže prodaji bit će objavljen na internetskim stranicama Grada Novske www.novska.hr i na oglasnoj ploči Grada Novske. pod naslovom:

POSEBNI UVJETI JAVNOG NATJEČAJA

GRAFIČKI PRIKAZ

Odredbe iz prethodnog stavka ove točke koje se objavljuju na internetskim stranicama Grada Novske i na oglasnoj ploči Grada Novske smatraju se sastavnim dijelom ovog javnog natječaja.

5. ZAVRŠNE ODREDBE

Nepotpune ili nepravovremene ponude neće se uzimati u obzir. Ponude koje ne ispunjavaju uvjete iz natječaja odbit će nadležno tijelo.

GRAD NOVSKA