Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV ZA ODABIR DOBAVLJAČA VOĆA I POVRĆA U OKVIRU SHEME ŠKOLSKOG VOĆA I POVRĆA

AVNI POZIV ZA ODABIR DOBAVLJAČA VOĆA I POVRĆA U OKVIRU SHEME ŠKOLSKOG VOĆA I POVRĆA

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Mjeru Shema školskog voća i povrća kao mjeru koja treba pridonijeti povećanju potrošnje voća i povrća kod učenika u osnovnim školama te: promovirati zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovati prehrambene navike djece i ograničiti unos hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, omogućiti školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća.

Mjera Shema školskog voća i povrća će se jednako provoditi na čitavom području Republike Hrvatske od 1. kolovoza 2014. do 31. srpnja 2015. godine. Voće i povrće premalo je zastupljeno u svakodnevnoj prehrani djece, te nam je cilj kroz Mjeru podići razinu svijesti o važnosti istog u pravilnoj prehrani.

U Mjeru Shema školskog voća i povrća bit će uključeni učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Republike Hrvatske. U okviru ove Mjere voće i povrće će se ponuditi učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu. A

gencija za plaćanja će odabrati i odobriti dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) i isplatiti odobrenim dobavljačima potporu za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u razdoblju provedbe Sheme školskog voća i povrća u dane održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.

Pravo sudjelovanja imaju dobavljači voća i povrća (u sustavu PDV-a): pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Sudski registar), fizičke osobe (obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Obrtni registar).

Rok za podnošenje prijava je 15.05.2014. godine.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe dužne su dostaviti prijavu na javni poziv - popunjeni Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za isporuku voća i povrća iz Priloga II Pravilnika o provedbi Sheme školskog voća i povrća (NN 51/14).

Na kraju napominjemo da Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za isporuku voća i povrća možete preuzeti u vezanim dokumentima na adresi:

http://www.apprrr.hr/javni-poziv-za-odabir-dobavljaca-voca-i-povrca-u-okviru-sheme-skolskog-voca-i-povrca-919.aspx