Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV za prijem polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska

 KLASA:112-03/13-01/04

URBROJ:2176/04-03-13-1

Novska, 3. travnja 2013. godine

 

Na temelju članka 6. Zakona o poticanju zapošljavanja, (''Narodne novine'', broj 57/12, 120/12) i članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08 i 61/11), a sukladno Planu prijma na stručno osposobljavanje osoba bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Novske za 2013. godinu, KLASA: 102-01/13-01/01, URBROJ: 2176/04-03-13-1 od 28. veljače 2013. godine, Gradonačelnik Grada Novska objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za prijem polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska i to:

 

 

1. Viši stručni suradnik za proračun – 3 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije

Uvjeti:

- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij,(magistar struke ili  stručni specijalist, ekonomskog  smjera )

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

2. Viši računovodstveni referent za proračun - 3 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti:

- preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine,

(sveučilišni prvostupnik ili stručni  prvostupnik ekonomske struke)

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

3. Računovodstveni referent za obračun plaća i drugih primanja- 3 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti:

- srednja stručna sprema,(SSS), ekonomske  struke

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

4. Računovodstveni referent – likvidator - 3 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti:

- srednja stručna sprema,(SSS), ekonomske  struke

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

5. Računovodstveni referent salda konti analitičar - 3 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za proračun i financije.

Uvjeti:

- srednja stručna sprema,(SSS), ekonomske  struke

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

6. Viši referent - komunalni redar - 1 polaznik/ca u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša

Uvjeti:

- preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine, (sveučilišni prvostupnik ili stručni  prvostupnik, pravne struke)

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

7. Upravni referent za komunalnu naknadu - 2 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša

Uvjeti:

- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

8. Upravni referent za komunalni doprinos - 1 polaznik/ca u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša

Uvjeti:

- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

9. Viši upravni referent za radne odnose i kadrovske poslove - 2 polaznika/ce u trajanju do 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Stručnoj službi za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika

Uvjeti:

- preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij u trajanju od najmanje tri godine,

(sveučilišni prvostupnik ili stručni  prvostupnik, pravne struke)

- aktivno znanje rada na osobnom računalu

 

Osoba se može primiti na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ako:

a) je prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba duže od 30 dana i ima odgovarajući stupanj 

obrazovanja u zanimanju predviđenom za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se 

obavljanje prima na stručno osposobljavanje,

 

b) bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskome osiguranju, nema više od jedne godine staža u zvanju za koje se obrazovala, odnosno evidentiranog staža ostvarenog po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja.

 

Izabrani polaznici nisu službenici Grada Novske, ne zasnivaju radni odnos i ne primaju plaću, osim novčane pomoći za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

S kandidatima/kandidatkinjama izabranim na stručno osposobljavanje sklopit će se pisani ugovor u kojemu će biti utvrđeni poslovi za koje će se provoditi stručno osposobljavanje, trajanje stručnog osposobljavanja te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana. 

 

U prijavi na poziv kandidat/kandidatkinja treba navesti osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona)  te sve tražene priloge.

Uz prijavu kandidat/kandidatkinja je dužan priložiti:

1.  životopis (vlastoručno potpisan),

2. dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice),

3. dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome ili potvrde o stečenoj stručnoj spremi ili svjedodžbe ),

4. dokaz o radnom stažu (preslika radne knjižice s osobnim podacima i podacima o radnom stažu),

5. presliku osobne iskaznice,

6. uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od 6 mjeseci,

7. uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a polaznici su prije sklapanja pisanog ugovora dužni dostaviti na uvid originalne dokumente.

Odabir će biti izvršen nakon provedenog intervjua s kandidatima/kandidatkinjama.

Vrijeme i mjesto održavanja intervjua bit će objavljeni na web stranici Grada Novske, www.novska.hr

 

Nepravodobne i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni.

Kandidati podnose jednu prijavu s dokazima o ispunjenju uvjeta u kojoj treba navesti za koja radna mjesta su zainteresirani, a u slučaju nemogućnosti rasporeda na radno mjesto za koje su zainteresirani, rasporedit će se na drugo odgovarajuće radno mjesto za koje ispunjavaju uvjete. Jednom prijavom može se prijaviti za više radnih mjesta predviđenih za određenu stručnu spremu. Kandidati s visokom i višom stručnom spremom ne mogu se prijaviti na radno mjesto predviđeno za srednju stručnu spremu.

Prijave s dokazima o ispunjenim uvjetima podnose se u roku 10 dana od dana objave Javnog poziva s naznakom „Javni poziv za prijem polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ na adresu:

 

Grad Novska
Trg dr. Franje Tuđmana 2
44330 Novska

 

GRAD NOVSKA