Grad NOVSKA Službene stranice

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva - Dubrovnik - Babin Kuk, 17. - 20.03.

Hotel ''Tirena''-Babin kuk, Dubrovnik
Program 13. Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

DAN PRED OTVARANJE    Četvrtak, 17. ožujka  2016g.
 15.30  Susret izlagača i kupaca (nositelja turističko - ugostiteljskih djelatnosti, trgovaca i    ostalih)    

PRVI DAN     Petak, 18. ožujka 2016g.
9:30   Početak rada Sajma

09:00   Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''                                                                   
Predavanje:Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani    
Predavač:  Marija Batinić Sermek, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
v. d . voditeljica Odjela za temeljne zahtjeve kvalitete hrane u Ministarstvu poljoprivrede 
                                   
10:00   Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''
Predavanje: Ekološka poljoprivreda u nas i u svijetu
Predavač: prof.dr.Marijan Jošt

10.00  Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''
Predavanje: Prikupljanje, vrednovanje i čuvanje tradicijskih sorti povrća na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima
Predavač: dr.sc.Vesna Samobor 

10:45  Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''
 Predavanje: Moderna medicina – previše, nepotrebno, štetno
 Predavač: dr.Lidija Gajski,specijalistica interne medicine

11:15  Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''
Predavanje: Gospodarenje komunalnim otpadom i korištenja potencijala solarne energije
Predavač: prof.dr.sc.Stanko Uršić
                                                                                                                                                                              
11:30  Trg  Marina Držića ispred hotela Tirena- Babin kuk
Svečanost otvorenja sajma i otvorenje  partnera sajma Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a  
Kulturno umjetnički program: Klapa Bonaca Šibenik, Slavonski romantičari i Cane  
Voditeljica:Nila Vukosavić
   
 14:30  Dvorana Karaka - hotela ''Valamar Argosy''
 Predavanje: Hrvatska banka za obnovu i razvitak:
 Financiranje malog gospodarstva i ESI projekata
 Predavač: dr.sc. Mira Krneta


Petak, 18. ožujka 2016g.


POSLOVNI UZLET GRADA DUBROVNIKA U ORGANIZACIJI POSLOVNOG DNEVNIKA, I SUORGANIZACIJI  GRADA DUBROVNIKA, RAZVOJNE AGENCIJE GRADA DUBROVNIKA (DURA) I DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
Dvorana Galijun  hotela Valamar Argosy,  
 
PROGRAM i RASPORED EDUKACIJA 
Hotel Argosy,  Dvorana Galijun 

10:00-10:30    Registracija sudionika 

10:30-10:45 Otvorenje i pozdravni govori: Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić

10:45-11:30 Panel diskusija - Iskustva lokalnih poduzetnika; kako potaknuti lokalno poduzetništvo 

Trg Marina Držića, ispred  Hotela Tirena
11:30-12:30     Svečano otvorenje Mediteranskog sajma zdrave prehrane,ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva i otvorenje  partnera sajma Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a 

12:30- 14:00     Zakuska, Gastro show, kreativne dječje radionice
 
Hotel Argosy, Dvorana Galijun 
14:00 – 14:45 Krešimir Delač, PBZ – Bankarski proizvodi i kako ih koristiti - indikacije i kontraindikacije (45 min)
14:45-15:45  Saznajte kako do EU fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj (1 sat)
15:45 – 16:00 Pauza 
16:00 – 17:00     Karlo Stojčević, RedPoint - Kako brendirati poljoprivredni proizvod (1 sat)
17:00 – 18:00 Niki Dešković -  Digitalni marketing u turizmu: naučite kako jeftino i učinkovito oglašavati turističke kapacitete na Googleu i facebooku  (1 sat)

19:00   Završetak radnog dana Sajma

 

DRUGI DAN  Subota, 19. ožujka 2016g.

9:30  Početak rada Sajma

10:00  Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

10:30  Radionice Udruge Deša:
            1. Radionica pletenja pomi
    2. Radionica penganja jaja
            3. Radionica veza (mljetski i konavoski vez)
 
12:00   Mediteranski stol: ispred Hotela ''Tirena'' – trg Marina držića                             
            Gastronomsko literalna prezentacija i kuharska radionica Veljka Barbijerija    (pripravljanje hrane, pokretna  kuhinja)    
            Gastro dizajneri
prezentacija jela, kruha, slastica i pića
            Svečana dodjela priznanja

Kulturno umjetnički program: Klapa Bonaca Šibenik, Cane i romantičari,             Žutopas Smokovljani – Visočani (linđo). 

Sudionici: nositelji turističkog ugostiteljstva Dubrovačko-neretvanske županije, izlagači na Sajmu
            Voditelj: Nila Vukosavić 

19:00   Završetak radnog dana Sajma

 

TREĆI DAN     Nedjelja, 20. ožujka 2016g.

                                        
9:30   Početak rada Sajma


10:30  Radionice Udruge Deša:
            1. Radionica pletenja pomi
    2. Radionica penganja jaja
            3. Radionica veza (mljetski i konavoski vez)

18:00   Zatvaranje Sajma