Grad NOVSKA Službene stranice

P R O G R A M potpore roditeljima novorođene djece - »Kolica za novljanskog klinca«

P R O G R A M potpore roditeljima novorođene djece

- »Kolica za novljanskog klinca«

I.

Ovim Programom utvrđuje se pravo na isplatu financijske potpore roditeljima novorođene djece s prebivalištem na području Grada Novske, ukupna sredstva za financiranje Programa, kriteriji za dodjelu potpore, te način i postupak dodjele potpore u 2013. godini

II.

Sredstva za realizaciju ovog Programa osigurana su u Proračunu Grada Novske za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 300.000,00 kuna.

III.

Pravo na potporu utvrđenu ovim Programom imaju sve obitelji s prebivalištem na području GradaNovske, za svako dijete s prebivalištem na području Grada Novske rođeno u periodu od 1. siječnja 2013. godine do 31. prosinca 2013. godine u sljedećim jednokratnim iznosima i to:

- 1.000,00 kuna za prvo dijete u obitelji

- 2.000,00 kuna za drugo dijete u obitelji

- 4.000,00 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

U slučaju kada roditelj zasnuje novi brak ili novu izvanbračnu zajednicu u kojoj se rodi dijete, a roditelj je u prethodnom braku ili izvanbračnoj zajednici imao djecu, ta djeca će se ubrajati kao prethodno rođena djeca u novoj obitelji ukoliko su ista prilikom razvoda prethodnog braka roditelja povjerena tom roditelju na skrb, te ako ista imaju prebivalište na adresi roditelja koji je zasnovao novi brak, odnosno izvanbračnu zajednicu.