Grad NOVSKA Službene stranice

POZIV na proljetne sajmove zdrave hrane i domaćih proizvoda proizvođačima prehrambenih proizvoda i pića te autohtonih proizvoda iz kontinentalne Hrvatske

Udruga Fraktal
Babonićeva 29,
10 000 Zagreb

web: http://udruga-fraktal.hr/
mob: 091 46 00 00 4
e-mail: udruga.fraktal@gmail.com

 

Poštovani,

s osobitim vas zadovoljstvom pozivamo na ovogodišnje Proljetne sajmove zdrave hrane i domaćih proizvoda kontinentalne Hrvatske.

Prvi će se sajam održati u Dubrovniku, na Pilama, od 27. travnja do 4. svibnja, a drugi u Cavtatu, na rivi, od 5.-8. svibnja.

Organizator sajmova je Udruga Fraktal, čiji je cilj razvoj, promicanje i unapređenje tradicije, zanata i tradicijskih običaja.

Također, jedan od ciljeva Udruge jest promicanje hrvatskog turizma. Budući da sa sunčanim, toplim danima započinje i turistička sezona, vjerujemo da će štandovi biti iznimno dobro posjećeni. Izlagači će imati priliku predstaviti svoje proizvode na izuzetno atraktivnoj lokaciji, točnije, na samom ulazu u Grad. Dubrovnik, simbol hrvatske slobode, kulture i povijesti, jedno je od najposjećenijih turističkih odredišta Hrvatske. Njegove stoljetne zidine pod zaštitom su UNESCO-a, a svake ih godine posjeti mnoštvo turista.

Grčki Epidaurus, odnosno Cavtat, rodno je mjesto znamenitog hrvatskog slikara Vlahe Bukovca, čija slika krasi zastor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Hrvatska, kao članica Europske unije, zaslužuje biti dostojno predstavljena u svijetu, kako kroz tradicionalne, domaće proizvode, tako i kroz kulturno-povijesnu i glazbenu baštinu.

Tako će sajmove svojim nastupima uzveličati Kulturno-umjetničko društvo „Marko Marojica“ iz Župe dubrovačke, Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Juraj“ iz Osojnika te Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Bosiljak“ iz Čučerja. Potonji će izvesti glazbeno-scenski prikaz tradicionalne čučerske svadbe.

Važno je istaknuti da će najbolji izlagači biti nagrađeni vrijednim nagradama.

S radošću pozivamo zainteresirane proizvođače prehrambenih proizvoda i pića, te autohtonih tradicijskih proizvoda, iz kontinentalne Hrvatske i otoka da nam se jave sa svojom ponudom.

Srdačno, Karmen Cesar, dipl. ing.,

predsjednica Udruge Fraktal