Grad NOVSKA Službene stranice

Provođenje nacionalne kampanje pod nazivom „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

Policijska postaja Novska želi Vas podsjetiti da je u tijeku provođenje nacionalne kampanje pod nazivom „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“ , koju provodi MUP RH u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, a u skladu s novim Zakonom o oružju.
Navedenom akcijom građani RH mogu bez vremenskog ograničenja dragovoljno predati zabranjeno i dozvoljeno oružje, streljivo kao i eksplozivna sredstva koja neovlašteno posjeduju, nadležnoj policijskoj postaji.
Protiv građana koji prijave radi predaje zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležna Policijska postaja Novska neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Navedena akcija bit će provedena:
16.10.2015. godine, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati u općini Jasenovac
17.10.2015. godine, u vremenu od 10,00 do 13,00 sati u Gradu Novska, 
19. 10. 2015., u vremenu od 10,00 do 13,00 sati u općini LIpovljani

Pozivamo građane da tijekom provođenja akcije posjete naše info – pultove, gdje će ih kontakt – policajci moći informirati o navedenoj akciji i o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih naprava, a kojom prilikom će im biti podijeljen i promidžbeni materijal. Također, posebno pozivamo građane da navedeno oružje i eksplozivne naprave ne donose sami na naše info – pultove i javna mjesta kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, već da o istom obavijeste policijske službenike na info – pultovima ili telefonom PP Novska na sljedeće brojeve: 192 i 044/646-438.

PP NOVSKA
Načelnik
Jure Klišanin