Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga Energo Panona - poziv za sudjelovanje na manifestaciji zEEleni FEST Kutina 2014, u subotu 31. Svibnja 2014.g.

U vrijeme ozbiljne gospodarske krize, te enormne potrebe za odgovornijim ponašanjem prema okolišu i gospodarstvu općenito, prepoznali smo potrebu za pokretanje projekta zEEleni FEST Kutina 2014, gdje nastojimo integrirati razne gospodarske subjekte (tvrtke vezane uz građevinsku industriju, industriju obnovljivih izvora energije, poljoprivredu, školstvo, turizam...) u cilju poticanja gospodarskih aktivnosti, a time i promovirati turistički sadržaj i ponudu Moslavine kao regije, Sisačko-moslavačku županiju, ali i šire, uz naglašeno odgovorno ponašanje prema okolišu i korištenju alternativnih – obnovljivih izvora energije.

Ideja je da zEEleni FEST Kutina 2014 radi na promicanju održivog i energetski efikasnog razvoja, ekološke osviještenosti, kao i promicanju razvojne politike jedinica lokalne samouprave (JLS) i gospodarskog razvoja Panonske regije, a uključuje​​:

- Konferencija „Održivi razvoj i zeleno gospodarstvo“ održava se u subotu 31. Svibnja 2014.g. sa početkom u 12h, u Klubu Arkus u Pučkom otvorenom učilištu Kutina, sa temama o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja, o integraciji zelenog gospodarstva u lokalnim sredinama, što donose energetske zadruge te koje su prednosti i potencijali takvog udruživanja poduzetnika, o LED rasvjeti, o ESCO modelima financiranja projekata…

- Sajam OIE i EnU – 31. Svibnja 2014. na Novom trgu u Kutini. Sajam energetski učinkovite (EnU) opreme i obnovljivih izvora energije (OiE) (izlagači, demonstracije, stručne radionice, komercijalna predstavljanja...). Izložba inovacija i promotivna vožnja solarnim automobilom - projekat SOELA, projekt financiran od Europske unije, kroz pristupni program IPA – Human Resources Development, a nositelj projekta je Tehnička škola Sisak.

- Sajam regionalnog OPGa i Seoskog turizma imati će osobiti naglasak na specijalitete sa moslavačkih stolova i vrhunska moslavačka vina (MoslaVINA). Sajam će se održati u sklopu postojeće manifestacije MoslaVINA, koja ima dugu tradiciju održavanja, sa naglaskom na stručno ocjenjivanje regionalnih vina, te prezentiranja vinske i vinogradarske kulture ove regije. Manifestacija se održava u terminu od 30. Svibnja do 01. Lipnja 2014.g.

Više na web stranici http://www.mosla-vina.hr/

- Zelene radionice „Mali Energetski savjetnici“ – natjecanje u osnovnim školama na području grada Kutine, na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Poticanje učenika osnovnih škola i vrtića da učinkovito koriste energiju u školi i kod kuće te da svojim ponašanjem pozitivno utječu na odrasle osobe, naročito na vlastite roditelje vezano uz energetski učinkovito korištenje energije.

Završna priredba održava se u utorak 26. Svibnja 2014.g. u 11h u prostorijama kluba Arkus, gdje će djeca iz prijavljenih osnovnih škola OŠ V. Vidrić Kutina, OŠ Mate Lovrak Kutina, OŠ S. Kefelje i OŠ Banova Jaruga, te djeca iz Dječjeg vrtića Kutina, održati predstavljanje svojih projekata kako oni vide održivi razvoj i energetsku učinkovitost.

Projekt ima tendenciju dugoročno održive manifestacije, koja će promovirati turističke i gospodarske vrijednosti grada Kutine i Moslavine, te cijele regije. Organizatori festivala će kroz godinu raditi sustavno na obogaćivanju programa, te integraciji različitih poslovnih subjekata, kao i zadržavati ciljani nivo komunikacije.

Aktivnim postfestivalskim djelovanjima, te sustavnim komuniciranjem sa partnerima projekta, organizator će održati manje ciljane stručne skupove, ocijenit ćemo preko anketnih upitnika zadovoljstvo sudionika festivala, a ujedno i pratiti gospodarsku aktivnost u Gradu Kutini, Moslavini, Sisačko-moslavačkoj županiji, te o tome kontinuirano izvještavati građanstvo putem stručnih i informativnih tekstova, objavljenih na web stranicama (našoj, ali i naših partnera) i društvenim mrežama.

Detalje o zEEleni FEST Kutina 2014 možete pronaći na web stranicama:

http://www.energo-panona.hr/
http://zeelena.com.hr/
https://www.facebook.com/energo.panona