Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV UDRUGAMA I ORGANIZACIJAMA ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA IZ PRORAČUNA GRADA NOVSKE ZA 2013. GODINU

REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
GRAD NOVSKA
GRADONAČELNIK

Klasa: 402-03/12-01/
Urbroj: 2176/04-03-12-1
Novska, 20. srpnja 2012.


Na temelju članka  46. Statuta Grada Novske (Službeni vjesnik broj 24/09) Gradonačelnik Grada Novske objavljuje

 

JAVNI POZIV UDRUGAMA   I  ORGANIZACIJAMA
ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA IZ
PRORAČUNA GRADA NOVSKE ZA 2013. GODINU

PRIJAVNICA

I.

Pozivaju se udruge iz područja športa, tehničke kulture, socijalne skrbi, udruge mladeži i djece, gospodarske udruge, braniteljske udruge, udruge iz područja vatrogastva i zaštite i spašavanja, turistička zajednica,  i druge udruge  s područja Grada Novske,  koje imaju pripremljene programe za koje očekuju sufinanciranje iz Proračuna Grada Novske za 2013.godinu da prijave svoje programe za sufinanciranje iz  proračuna Grada Novske za 2013. godinu.

II.

Na ovaj javni poziv  programe ne prijavljuju udruge i ustanove u kulturi za koje je objavljen poseban javni poziv za  sufinanciranje programa iz proračuna Grada Novske za 2013. godinu, sukladno Programu javnih potreba u kulturi na području Grada Novske za 2012. godinu.

III.

Sve udruge koje su uključene u zajednicu udruga na području Grada Novske (športske udruge,  udruge iz područja tehničke kulture i i udruge iz područja vatrogastva) programe mogu  predati isključivo putem svojih krovnih udruga –  Zajednice športskih udruga Grada Novske, Gradske zajednice tehničke kulture Novska i Vatrogasne zajednice Grada Novske).


IV.

Programi se prijavljuju na prijavnici koja je sastavni dio ovog javnog poziva.
Ako udruga ili zajednica udruga ima više programa, svaki program se mora  prijaviti na zasebnoj prijavnici.
Prijavnicu je potrebno u cijelosti popuniti sa svim podatcima koji se traže.
Svaka prijavnica mora biti ovjerena i potpisana od odgovorne osobe.
Udruge koje nisu registrirane u registru neprofitnih organizacija (RNO broj) koji se vodi u Ministarstva financija ne mogu sudjelovati u ovom javnom pozivu i ne mogu biti financirane iz javnih proračuna, pa tako niti iz proračuna Grada Novske.

Uz prijavnicu je potrebno priložiti svu dokumentaciju kojom se dokazuje ozbiljnost namjere realizacije pripremljenih programa kao i postojanje opravdanosti da se program  sufinancira iz proračuna Grada Novske (troškovnike, projekte, ponude, predračune i sl.).

V.

Prijavnice se dostavljaju u pisarnicu Gradske uprave Grada Novske na adresu: GRAD NOVSKA, Trg dr. Franje Tuđmana 2, soba broj 210 ili poštom na istu adresu, u zatvorenoj omotnici, s naznakom „PRIJAVNICE ZA FINANCIRANJE UDRUGA - PRORAČUN 2013“ najkasnije do 20. rujna 2012. godine.
Nepravodobne, nepotpune i neobrazložene prijavnice, kao i prijavnice  bez odgovarajućih priloga kojima se dokazuje opravdanost financiranja programa neće se uzimati u razmatranje prilikom odabira programa.
Otvaranje prijavnica  izvršit će Upravni odjel za društvene djelatnosti  i imovinsko-pravne poslove.


VI.

Izbor programa koji će se sufinancirati iz proračuna Grada Novske za 2013. godinu, kao i visina odobrenih sredstava kojom će se pojedina udruga ili organizacija  financirati utvrdit će Gradsko vijeće Grada Novska donošenjem Programa javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti,  pojedinačnim odlukama o financiranju udruga, te usvajanjem proračuna Grada Novske za 2013. godinu, na temelju prijedloga  kojega će utvrditi Gradonačelnik Grada Novske.

VII.

Sa svakom udrugom i organizacijom koja ostvari sredstva za financiranje svojih programa na temelju ovog javnog poziva gradonačelnik Grada Novske će, nakon što Gradsko vijeće donese odgovarajuće programe i odluke iz točke VI. ovog javnog poziva zaključiti ugovor o financiranju za 2013. godinu.

VIII.

Kriteriji za izbor programa su sljedeći:

1. Značaj programa za razvoj djelatnosti iz područja djelovanja udruge na  novljanskom području;
2. Kvaliteta i sadržajna inovativnost ponuđenog programa;
3. Ekonomičnost ,svrhovitost i dugoročnost programa
4. Osiguranje sredstava iz drugih izvora financiranja (vlastita sredstva, županijski proračun, državni proračun, fondovi…);
5. Sudjelovanje mladih u programu;
6. Poštivanje  preuzetih obveza u realizaciji dosadašnjih projekata ;
7. Poštivanje pravodobnog izvještavanja o realizaciji ranije provedenih programa i izvještavanja o utrošku proračunskih sredstava;
8. Prednost imaju programi čiji su rezultati  u protekloj godini pokazali posebnu vrijednost i koji su u cijelosti realizirani


IX.

Udruge i zajednice koje će sudjelovati u ovom javnom pozivu, kao i svi zainteresirani građani informaciju o izboru programa i visini dodijeljenih sredstava udrugama dobit će putem javno objavljenog proračuna Grada Novske, te odgovarajućih programa i odluka na internetskim stranicama Grada Novske – www.novska.hr i u Službenom vjesniku Grada Novske.

X.

Ovaj javni poziv objavit će se na internetskoj stranici Grada Novske – www.novska.hr,  na oglasnoj ploči Grada Novske i oglašavanjem na Radio postaji Novska.

 

 

GRADONAČLENIK

Antun Vidaković