Grad NOVSKA Službene stranice

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2015. godinu

OVDJE MOŽETE PREUZETI PRIJAVNICU:

2015. Prijavnica za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi

Sisačko – moslavačka županija, na temelju članka 1. te članka 9. i 9.a Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (NN 47/90., 27/93. i 38/09.) i članka 17. Statuta Sisačko-moslavačke županije ("Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije" broj 11/09., 5/10., 2/11. i 3/13.) te članaka 2. i 3. Pravilnika za vrednovanje predloženih programa u kulturi Sisačko-moslavačke županije ("Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije" broj 10 /11.) objavljuje javni

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2015. godinu

I.

Javne potrebe u kulturi, za koje se sredstva osiguravaju u Proračunu Sisačko – moslavačke županije, jesu kulturne djelatnosti, akcije i manifestacije u kulturi od interesa za Sisačko – moslavačku županiju. U programu javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2015. godinu, sukladno Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi, sufinancirat će se:

1. programi zaštite sakralnih objekata i zaštićenih kulturnih dobara

2. programi saniranja domova kulture, muzeja, i ostalih objekata u kulturi

3. programi udruga u kulturi

4. programi likovne djelatnosti

5. programi kazališne djelatnosti

6. programi muzejsko-galerijske djelatnosti

7. programi nakladničke djelatnosti

8. programi knjižnične djelatnosti

9. programi glazbeno - multimedijalne djelatnosti

10. programi arhivske djelatnosti

11. programi koji promiču kulturu mladih

12. programi manifestacija

13. programi državne i međudržavne suradnje

14. investicije za objekte u kulturi.

Neće se sufinancirati redovita djelatnost.

II.

Pravo predlaganja na Poziv imaju gradovi, općine, ustanove u kulturi, vjerske zajednice, udruge u kulturi, građani, te pravne i fizičke osobe koje obav¬ljaju djelatnost u području kulture u Sisačko – moslavačkoj županiji.

III.

Prijedlozi programa moraju biti prijavljeni na županijskoj prijavnici koja se može dobiti u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko – moslavačke županije, upravnim odjelima gradova i općina i na internetskim stranicama www.smz.hr

Na prijavnici može biti samo jedan program. Uz obrazloženje predlagatelji trebaju dostaviti financijski plan, koji uključuje detaljni troškovnik i izvore financiranja, u kojemu će navesti podatke o ukupnim troškovima realiziranja programa, o dijelu sredstava koja osiguravaju iz vlastitih i drugih izvora te o dijelu sredstava koja predlažu da ih osigura Sisačko – moslavačka županija.

IV.

Ovjerene (pečat i potpis ovlaštene osobe) prijedloge programa, pripremljene u skladu s ovim Pozivom, treba slati na adresu:

Sisačko – moslavačka županija Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport S. i A. Radića 36 44 000 Sisak

Prijedlozi se mogu slati od 15. srpnja do 15. rujna 2014. godine. Prijedlozi koji ne budu pripremljeni s potpunim podatcima, kao i prijedlozi koji se ne dostave u navedenom roku, ne će se razmatrati niti uvrstiti u Program javnih potreba u kulturi Sisačko – moslavačke županije za 2015. godinu.