Grad NOVSKA Službene stranice

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU - Nacrt prijedloga Odluke o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz proračuna Grada Novska

NACRT   PRIJEDLOGA

ODLUKA
o određivanju poslova prijevoza pokojnika koji se financiraju iz proračuna Grada Novska

Članak 1.

Ovom Odlukom određuju se poslovi, mjerila i postupak za provedbu javnog natječaja te način odabira prijevoznika  prijevoza pokojnika koji se financiraju iz proračuna Grada Novska.

Članak 2.

Pod poslovima prijevoza pokojnika podrazumijeva se preuzimanje i prijevoz umrle osobe ili posmrtnih ostataka od mjesta smrti do nadležne patologije ili sudske medicine, za koje nije moguće utvrditi uzrok smrti bez obdukcije.
Prijevoz pokojnika obavlja se po nalogu ovlaštene osobe
Poslovi prijevoza pokojnika iz stavka 2. ovog članka financiraju se iz proračuna Grada Novska, a obavljaju se temeljem sklopljenog ugovora o povjeravanju poslova preuzimanja i prijevoza umrle osobe ili posmrtnih ostataka od mjesta smrti do nadležne patologije ili sudske medicine, za koje nije moguće utvrditi uzrok smrti bez obdukcije (u daljnjem tekstu: ugovor).


Članak 3.

Za obavljanje poslova prijevoza pokojnika iz članka 2. ove Odluke utvrđuju se mjerila za provedbu javnog natječaja za sklapanje ugovora:

-Ugovor se može sklopiti najdulje na vrijeme od 4 godine,
-Ponuditelj mora dokazati da je pravna ili fizička osoba obrtnik registrirana za obavljanje prijevoza pokojnika što dokazuje izvatkom iz odgovarajućeg registra za obavljanje pogrebničke djelatnosti,
-ponuditelj mora dokazati osposobljenost i opremljenost za obavljanje pogrebničke djelatnosti dostavljanjem preslike rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje pogrebničke djelatnosti,
- ponuditelj mora dokazati da je ispunio obvezu plaćanja svih dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje dostavljanjem potvrde Porezne uprave o stanju duga (dokaz ne smije biti stariji od 30 dana od objave javnog natječaja),   
-ponuditelj mora dokazati da je ispunio sve obveze prema Gradu Novska dostavljanjem potvrde Grada Novska (dokaz ne smije biti stariji 30 dana od objave javnog natječaja),
- ponuditelj mora dokazati da ovlaštena osoba za zastupanje nije pravomoćno osuđena te da se protiv nje ne vodi kazneni postupak zbog gospodarskog kriminala. Odgovorna osoba daje ponuditelja daje izjavu za sebe i i za pravnu osobu. Dokaz ne smije biti stariji od 30 dana od dana objave javnog natječaja,
- ponuditelj mora dati  pisanu izjavu da je spreman na izvršenje obveza iz ugovora 24 sata na dan cijele godine temeljem poziva nadležne osobe iz policijske uprave ili pravosudnih tijela,
-ponuditelj je dužan dostaviti izjavu o dostavljanju bjanko zadužnice za uredno ispunjenje ugovora prije potpisivanja ugovora. Zadužnice se izdaju za sve vrijeme trajanja ugovora.
Način i rokovi plaćanja određuju se ugovorom.

Članak  4.

Gradonačelnik Grada Novska svojom odlukom pokreće postupak odabira osobe za obavljanje poslova prijevoza pokojnika iz članka  2. ove Odluke i imenuje Povjerenstvo od tri člana za provedbu postupka. 

Povjerenstvo za provedbu postupka izrađuje ponudbenu dokumentaciju, javno otvara ponude i predlaže Gradonačelniku donošenje odluke o najpovoljnijem ponuditelju.
Natječaj za obavljanje poslova prijevoza pokojnika iz članka 2. ove Odluke raspisuje nadležni upravni odjel.
Javni natječaj se objavljuje na Internet stranici Grada Novska – novska.hr, oglasnoj ploči Grada Novska i Radio postaji Novska. 
Javnom otvaranju ponuda imaju pravo prisustvovati ponuditelj ili njihovi ovlašteni predstavnici uz predočenje punomoći ili pisanog dokaza o ovlasti.
Ponude se dostavljaju preporučeno poštom. Ponude koje nisu podnesene u roku koji je određen u javnom natječaju neće se razmatrati.


Članak  5.

Nakon provedenog postupka Gradonačelnik na prijedlog Povjerenstva donosi odluku o izboru ponuditelja kojem će se povjeriti obavljanje prijevoza pokojnika ili posmrtnih ostataka od mjesta smrti do nadležne patologije ili sudske medicine, za koje nije moguće utvrditi uzrok smrti bez obdukcije.
Obavljanje prijevoza pokojnika povjerava se ponuditelju čija je ponuda najpovoljnija.
Najpovoljnijim ponuditeljem za obavljanje prijevoza pokojnika smatrat će se ponuditelj koji uz ispunjenje uvjeta iz natječaja ponudi ukupno najnižu cijenu.
Protiv odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor.
Ugovor o povjeravanju poslova prijevoza pokojnika s izabranim ponuditeljem zaključuje Gradonačelnik.

Članak 6.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenom vjesniku.

OVDJE MOŽETE PREUZETI

DOKUMENT ZA INTERNETSKO SAVJETOVANJE O NACRTU OPĆEG AKTA

O B R A Z A C   SUDJELOVANJA U SAVJETOVANJU O NACRTU AKTA GRADA NOVSKA

 

UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO, 
 POLJOPRIVREDU,  KOMUNALNI SUSTAV
I PROSTORNO UREĐENJE