Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska za poticanje poduzetništva dodijelio 192 potpore vrijedne oko 573 tisuće kuna

Temeljem programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske, brojnim poduzetnicima i poljoprivrednim gospodarstvima je u Gradskoj vijećnici u srijedu, 26. travnja dodijeljena obavijest o potporama koje su ostvarili u 2017. godini. Svečanoj podjeli nazočili su gradonačelnik Novske Vlado Klasan, pročelnica Eva Đurić, te predstavnici poljoprivrednih gospodarstava i poduzetnici s područja grada Novske. Grad je zahvaljujući brojnim mjerama i subvencijama pokazao kako živi za razvoj poduzetništva i poduzetnika, čemu svjedoče i ove dodijeljene potpore, ali i novi investitori kojima se Grad trudi omogućiti sve što je potrebno kako bi se otvorila nova radna mjesta.

Tijekom posljednje 4 godine Grad je kroz brojne mjere bio potpora svojim poljoprivrednicima i poduzetnicima, a gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što je tim činom Novska zauzela 3. mjesto po ulaganju u poljoprivredu u RH. "Vi doista jeste najvažniji segment razvoja našeg Grada i zaslužujete našu punu pozornost i potporu. Ponosan sam na izvješća koja iz HZZ-a dobivamo svaki mjesec, jer se prema njima konstantno smanjuje nezaposlenost na našem području, što je dokaz da se poduzetnička klima u gradu napokon mijenja na bolje" – naglasio je gradonačelnik Klasan.

Također je iskazao žaljenje što pokušaj Grada, da sve poduzetnike i poljoprivrednike ujedini i okupi u svojevrsni klaster nije uspio, no ističe kako će i dalje ustrajati na njihovom udruživanju, jer smatra da će ih to dodatno osnažiti. Potpore u iznosu 122.845,00 kuna je ostvarilo 19 poduzetnika, dok su 173 potpore vrijedne 450 tisuća kuna ostvarila 102 poljoprivredna gospodarstva. "Ovdje smo po drugi puta u vrlo kratkom periodu, što znači da ovaj Grad vodi brigu o svojim poduzetnicima u ovim turbulentnim vremenima, a mi smo na tome iznimno zahvalni i to trebamo vratiti na predstojećim lokalnim izborima" – izjavio je predsjednik Udruženja obrtnika Željko Pugelnik, koji se obratio uime svih poduzetnika, dok se uime nazočnih predstavnika poljoprivrednih gospodarstava obratio Branko Dujić.