Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljanje MJERE 4.1.1. POLJOPRIVREDNICIMA OD 5000 DO 300.000 EUR-a

Poljoprivrednicima s područja Grada Novska predstavljen je još jedan natječaj iz programa ruralnog razvoja. Riječ je o Mjerama 4.1.1.  „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava -  sektor biljne proizvodnje“. Predavanje su priredili Razvojna agencija Si-Mo-Ra i Grad Novska.

Kako je rečeno, „prihvatljiva ulaganja su u proizvodnju šećerne repe, u vinogradarstvo, ratarstvo, uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje, te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja“.

Uz veliki odaziv poljoprivrednika i zainteresiranih, navedene Mjere predstavile su Dijana Kovačević, voditeljica Odjela za ruralni razvoj i Sara  Brajčić, stručna suradnica Odjela pri  Razvojnoj agenciji, te su odgovorile i na upite poljoprivrednih proizvođača i vlasnika OPG-a.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5000 Eura, a najviša 300 tisuća Eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a za mlade poljoprivrednike intenzitet potpore uvećava se za 20 posto, kazala je Dijana Kovačević, voditeljica Odjela za ruralni razvoj Ispostave Si-Mo-Re u Novskoj.

Prijave na natječaj trajat će od  15. ožujka do 16. travnja, a zainteresirani se mogu javiti u Ispostavu u Novskoj ili Si-Mo-Ru u Sisku.