Grad NOVSKA Službene stranice

Učenicima OŠ Rajić i područnih škola s područja Grada Novske uručene prigodne kante za odlaganje otpada

Učenicima OŠ Rajić i područnih škola s područja Grada Novske uručene prigodne kante za odlaganje otpada

Gospodarenje otpadom je jedno od zahtjevnijih područja zaštite okoliša, a upravo zato je važno od "malih nogu" educirati djecu i podizati njihov svijest o ekologiji i recikliranju otpada. Učenici OŠ Rajić i područnih škola u Starom Grabovcu, Bročicama, Brestači, Novoj i Staroj Subockoj i Kozaricama dobili su 30. studenog nove kante za odlaganje otpada u obliku životinja, te su i oni, nakon učenika Srednje i Osnovne škole Novska, dobili mogućnost da razvijaju svijest za ekologiju i da se kroz igru uče očuvanju okoliša.

Ravnatelj Osnovne škole Rajić Damir Blažeković izjavio je da su, uz pomoć Grada Novske realizirali ovaj projekt kroz tri koraka, nabavu kanti za odlaganje otpada, edukaciju učitelja, i radionice učenika na kojima će izrađivati radove vezane uz gospodarenje otpadom. "Mi smo u programu "Novska je lijepa koliko je čista", zajedno sa Gradom Novska, u sklopu kojeg nastavljamo aktivnosti vezane uz predavanja za učenike i mijenjanje njihove svijesti o razvrstavanju otpada." - izjavila je za RPN ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević.

Ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani Mirjana Faltis naglasila je kako škole u Staroj i Novoj Subockoj, te Kozaricama, koje se nalaze na području Grada Novske, imaju odličnu suradnju sa Gradom Novska jer se škole neprestano obnavljaju, te je dodala kako vjeruje da će ova hvale vrijedna akcija potaknuti djecu da i dalje razvrstavaju otpad. Predaji kanti u svim područnim školama nazočio je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan koji je rekao kako su na ovaj način pokrenuli akciju kojom se želi senzibilizirati mlade od najranije dobi da razvrstavanjem otpada možemo puno uštedjeti.