Grad NOVSKA Službene stranice

Festival za djecu „U zemlji Dječurliji“ - priče, bajke, igrokazi i kreativne radionice

Dvodnevni Festival dobre priče i propovijedanja „U zemlji Dječurliji“  koji je priredila Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska, za djecu predškolskog i školskog uzrasta, ali i za odrasle osobe „koje nisu niti ne žele odrasti“, Festival je ponudio brojna događanja.

Festival  je na otvorenome, na  prostoru izvan knjižnice, a kroz  program nizati će se igraonice, igrokazi, pričaonice, oslikavanje platna, i drugi sadržaji  koje su osmislile knjižničarke i književnice za djecu.

- Zadnjeg dana Festivala „U zemlji Dječurliji“  nagraditi ćemo sudionike čitateljskog izazova „U japankama do knjižnice“, učenike koji je tijekom ljetnih školskih praznika pročitali naviše knjiga, kazala je Darija Jež, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska.

Pokrovitelj Festivala dobre priče i propovijedanja „U zemlji Dječurliji“ je Sisačko moslavačka županije, a sponzori su, Knjižara „Jelena“, tvrtka „Hakadesch“ Novska, „Mlin i pekare“ Sisak, Kupujmo lokalno „Pun ceker“ SiMoRa Sisak, Rekreacijski klub „Forza“ i „Nora“ Novska.