Grad NOVSKA Službene stranice

Folklorni nastup KUD-a "Paklenica" na Gradskom klizalištu

Kulturno – umjetničko društvo "Paklenica" je u petak, 23. prosinca održalo nastup na prostoru Gradske tržnice, gdje se odvija IV. klizališna sezona u okviru manifestacije "Advent u Novskoj".  Ovo relativno mlado kulturno – umjetničko društvo posjetiteljima se predstavilo s dobro uvježbanim koreografjama, kojima su zagrijali hladnu zimsku atmosferu. Naši vrijedni KUD-ovci iz naselja Paklenica su prenoseći zavičajnu kulturnu baštinu obogatili manifestaciju "Advent u Novskoj".

Njihov je energični nastup došao pogledati i Djed Mraz, koji je na veselje najmlađih i zaplesao, te je po završetku koncerta članove KUD-a i sve prisutne darivao slatkim bombonima.

I ovom programu su nazočili gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i voditeljica Turističko – informativnog centra Milijana Dižep Margetić, koji ovim putem pozivaju sve posjetitelje, kao i članove ostalih KUD-ova koji djeluju na području Grada Novske, da u što većem broju posjećuju nastupe naših čuvara kulturne baštine, kako bi im iskazali poštovanje i potporu za njihov rad. Na Gradskom klizalištu nas još očekuju folklorni nastupi KUD-a "Brest" iz Brestače, KUD-a "Bročice", te KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca, a na pozornici će nastupiti i Novljanske mažoretkinje, koje su zasigurno pripremile sjajne koreografije, kojima će na jedinstven način dočarati blagdansku čaroliju.