Grad NOVSKA Službene stranice

KK "Leda" nastupio na svečanom otvorenju IV. klizališne sezone u Novskoj

U okviru manifestacije "Advent u Novskoj" Grad Novska i Turistička zajednica Grada Novske već četvrtu godinu za redom upotpunjuju hladne dane brojnim sadržajima, dok je okosnica manifestacije Gradsko klizalište. Najnestrpljiviji su najmlađi jer ovo bajkovito doba njih posebno raduje, a i većina sadržaja prilagođena je upravo njima. Klizalište, škola klizanja, pričaonice, radionice, Kuća Djeda Mraza i druženje s Djedicom i vilenjakom, besplatna vožnja Božićnim vlakićem, te brojne predstave na ledu, samo su dio bogate ponude blagdanske čarolije na ledu u Novskoj.

Svečano otvorenje Gradskog klizališta i još jedne klizališne sezone u Novskoj održano je u subotu, 17. prosinca na Gradskoj tržnici. Otvorenje je uveličao Klzački klub "Leda" iz Zagreba, čiji su članovi mnogobrojnoj novljanskoj publici prezentirali svoja klizačka umijeća. Priredili su pravi ledeni klizački spektakl pokazujući svoje raskošne talente, a osim toga nazočne su oduševili prelijepim klizačkim kostimima i energičnim koreografijama. Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan je zajedno s učenikom 2. razreda osnovne škole Markom Berićem rezanjem vrpce svečano otvorio 4. sezonu klizanja u Novskoj.

Članovi KK "Leda" zagrijali su atmosferu pod šarenim svjetlima, a sve građane koji nisu bili prisutni na Gradskom klizalištu je o dođajima putem izravnog prijenosa izvještavala Radio postaja Novska. TIC je u suradnji s KK "Leda" za najmlađe priredio iznenađenje – maskotu snjegovića Olafa iz Disney-evog crtanog filma Snježno kraljevstvo, što je oduševilo sve prisutne. Građani su se posebno radovali nastupu Novljanke Antee Stojić, koja već tri godine za redom u okviru manifestacije održava "Školu klizanja" za zainteresirane polaznike na koje je prenijela svoju ljubav prema ledu.

Posjetitelje nadalje očekuje mjesec dana dobre zabave i blagdanskog ugođaja, popraćeno mnoštvom bogatih sadržaja – IV. Novljanska pirueta, Škola klizanja, predstava na ledu "Neobična ledena čarolija", III. Mala novljanska pirueta, te brojni popratni sadržaji koji pridonose blagdanskoj čaroliji na ledu u Novskoj. Klizalište se drugu godinu za redom nalazi na lokaciji natkrivene Gradske tržnice i biti će otvoreno za posjetitelje sve do 15. siječnja 2017. godine. Cijena najma klizaljki i klizanja ostaje kao i proteklih godina 10 kuna, a radno vrijeme klizališta biti će od 12,00h do 22,00h.