Grad NOVSKA Službene stranice

Održana prva likovna radionica za djecu predškolskog uzrasta

Prva likovna radionica za djecu predškolskog uzrasta održana je u ponedjeljak, 13. lipnja u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska. Radionica je okupila mnoštvo malih novljana na jednosatnom druženju uz crtanje, ples, glazbu i ponajviše zabavu. Organizator ove radionice su Pučko otvoreno učilište Novska i Udruga " Dlan "- Društvo likovnih autora Novska."

Cilj radionice je razvijanje i poticanje timskog rada kod djece, uspostavljanje dijaloga, aktivno slušanje i postavljanje pitanja, te razmjena iskustava. Ravnateljica Pučkog Otvorenog Učilišta Novska Valentina Opić rekla je kako je važno omogućiti djeci mlađeg uzrasta da kroz zabavu i igru samostalno ovladaju osnovama pravilnog korištenja različitih materijala, tehnika i pribora.

 "Sretan sam što možemo  u suradnji s POU Novska pružiti našim najmlađim sugrađanima da raznim tehnikama kreiraju svoj svijet iz mašte"- izjavio je predsjednik  DLAN -a, Žan Žafran. Radionice će se održavati od 13. do 24. lipnja, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16 do 17 sati, a po završetku likovnih radionica održati će se i izložba dječjih crteža koju će moći pogledati svi posjetitelji Galerije POU Novska.