Grad NOVSKA Službene stranice

Novljanima „Zlatni pokal“ za prvo mjesto na Međunarodnim igrama u Mengenu

Sa „Zlatnim pokalom“ za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnim igrama u njemačkom gradu Mengenu, u Novsku se vratila ekipa Grada Novske, gdje im je svečani doček priređen  na malom trgu ispred POU Novska.

Pored gradova prijatelja iz Francuske, Njemačke, Švicarske, Nizozemske i Turske, Grad Novska je  hrvatski grad prijatelj Mengenu. Prijateljstvo dva grada traje više godine, a gradovi su potpisali i Povelju o suradnji. Tijekom višegodišnjeg prijateljstva, izaslanstva Mengena s gradonačelnikom  Stefanom Bubeck, posjetilo je nekoliko puta  Novsku, a gradonačelnik Marin Piletić, predvodio je izaslanstvo Grada Novske na ovogodišnjim Međunarodnim igrama u Mengenu.

Gradonačelnik kaže kako su Novljani do sada tri puta osvajali Zlatni pokal na igrama, a titulu najboljih branit će za dvije godine na sljedećim igrama.

Natjecalo se u šest disciplina u kojima su Novljani pokazali veliku spremnost i umješnost. Voditelj, Zlatko Šepović, naglašava kako je deseteročlana ekipa bila pojačana sportašima iz Srednje škole Novska, a spoj mladosti i iskustva starijih donesao im je ukupnu pobjedu.