Grad NOVSKA Službene stranice

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado iznova oduševio novljansku publiku

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado je u utorak, 20. prosinca Novljanima kroz svoj božićni koncert predstavio čudesno bogatstvo i raznolikost folklornog izraza Lijepe naše. Pred prepunom kino dvoranom Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj nastupili su s programom "Predragi razveselite se", odnosno s repertoarom poznatih kao i nekih manje poznatih hrvatskih narodnih božićnih pjesama.

Ovom vrhunskom koncertu nazočio je i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je pozdravio sve prisutne, te je najavio kako će Lado slijedeće godine u Novskoj nastupiti u većem prostoru kako bi što veći broj zainteresiranih mogao prisustvovati njihovom nastupu. Navedeno nam je potvrđeno i od strane Lada, što će zasigurno razveseliti brojne građane koji nisu imali priliku ove godine uživati u njihovoj izvedbi hrvatske glazbene tradicije.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado je i ovoga puta iznova oduševio novljansku publiku, kojoj je jednosatna izvedba tradicijskih pjesama i božićnih napjeva bila nedostatna, te su članove Lada pozvali na bis. Ovaj jedinstveni ansambl u svijetu je, pod vodstvom glazbenog voditelja – dirigenta Dražena Kurilovčana, domaću publiku očarao prigodnim božićnim pjesmama, te je na najbolji način upotpunio predblagdanski ugođaj u Gradu i manifestaciju "Advent u Novskoj".