Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik primio mlade novljanske glazbenike iz blues skupine Blue Crew

Dojmovi iz Memphisa još uvijek su svježi za članove blues glazbene skupine Blue Crew, koji su predstavljali Hrvatsku na International Blues Challengeu, najprestižnijem blues natjecanju koje se tradicionalno, ove godine već 33. put, od 31. siječnja pa do 4. veljače održao u kolijevci bluesa – američkom Memphisu.

Mladi glazbenici okupljeni u Blue Crew,  a to su naši sugrađani Fabian Adžam (solo gitara, vokal), Noa Rupčić (klavijature, vokal) i Luka Gračaković (bas gitara, vokal), te Sandro Bjelanović (akustična gitara, vokal), Nikola Abramušić (bubnjevi), Andrija Džinev (solo gitara) nastupili su u tzv. youth kategoriji, odnosno u dijelu manifestacije ponešto revijalnijeg karaktera u kojoj su istinskim ljubiteljima i poznavateljima tog glazbenog izričaja svoju svirku prezentirali ponajbolji svjetski izvođači bluesa mlađi od 21 godine.

U prigodi ovog nastupa mlade Novljane i njihove roditelje primio je u petak, 3. ožujka gradonačelnik Vlado Klasan. Grad Novska i on osobno iznašli su sredstva kako bi Blue Crew mogli nastupiti u SAD-u, te je ovo bila prilika da se doznaju prve impresije.

"Naravno da smo puni dojmova, ne samo vezano uz nastup na natjecanju, već i po viđenom u Memphisu. Imali smo priliku posjetiti neka od povijesnih mjesta vezanih uz blues i rock glazbu, primjerice legendarni Sun Records, u kojem je prve snimke načinio Elvis Presley, te muzej skupine Allman Brothers Band. Ovo je za sve nas golema čast, ali i izazov, odnosno zadovoljstvo u kojem ćemo nedvojbeno uživati, ali jednako tako i nastojati učiti", kažu mladi novljanski blues glazbenici.

"Doista mi je drago da je sve proteklo u najboljem redu, čestitke na nastupu, i moram iskazati osobno zadovoljstvo što smo vam uspjeli omogućiti nastup u Memphisu. Potvrda je to da mladi iz Novske imaju što pokazati, ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. Vaša kvaliteta je prepoznata i nadam se da će te tako nastaviti i dalje. Priliku za nastpe imat će te već ovog ljeta na Novljanskom jezeru, kad zaživi plutajući koncertni amfiteatar", poručio je gradonačelnik Vlado Klasan.

Blue Crew okupila se i uvježbala u okviru Pop Rock škole iz Siska i ljetnog blues kamp »Lonjsko polje« na kojem su se upoznali.