Grad NOVSKA Službene stranice

Izniman kulturni događaj za Grad Novsku – započelo trodnevno Regionalno natjecanje u glasoviru

U okviru 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, od 25. veljače do 10 ožujka, održavaju se regionalna natjecanja u Jastrebarskom, Zadru, Splitu, Velikoj Gorici, Zagrebu i Novskoj. Natjecanje u glasoviru u Glazbenoj školi u Novskoj započelo je 5. ožujka uz nazočnost zamjenika župana Marina Piletića i gradonačelnika Grada Novske Vlade Klasana, koji ga je i svečano otvorio. Zamjenik ravnateljice Glazbene škole u Novskoj Igor Tatarević je svim natjecateljima i članovima žirija zaželio toplu dobrodošlicu u Grad Novsku, te puno sreće na spomenutom natjecanju. "Izrazito nam je zadovoljstvo i čast da po prvi puta organiziramo takvo natjecanje u našem Gradu, te bih se ovom prilikom želio zahvaliti tajniku HGDPP-a Josipu Burjanu na ukazanom povjerenju, kao i Gradu Novska na pomoći u organizaciji, novčanoj potpori i krajnjoj realizaciji natjecanja" – rekao je Tatarević.

Također nazočni tajnik HGDPP-a Josip Burjan, izjavio je kako će posjetitelji tijekom natjecanja narednih nekoliko dana imati priliku uživati u vrhunskim izvedbama mladih umjetnika od 8 do 25 godina. "S natjecanjima mladih glazbenika počeli smo 1965. godine, a na tom prvom natjecanju sudjelovalo je 13 natjecatelja, dok u današnje vrijeme imamo oko 1800 sudionika" – kazao je Burjan, naglasivši kako, na inicijativu ravnateljice Dunje Uroić i gradonačelnika Vlade Klasana, već nekoliko godina zajedno ustraju u održavanju natjecanja u Novskoj. "Ovim putem se želim posebno zahvaliti gradonačelniku Vladi Klasanu na potpori i moram istaknuti da on diše za ovu školu, kao i djelatnici Glazbene škole u Novskoj, koji su uložili puno ljubavi i truda u organizaciju ovog natjecanja" – istaknuo je tajnik HGDPP-a Josip Burjan.

Gradonačelnik Novske Vlado Klasan podsjetio je nazočne kako je u predizbornom programu 2013. godine zacrtao održavanje regionalnih i državnih natjecanja u Glazbenoj školi u Novskoj, te je iskazao posebno zadovoljstvo što je taj dugotrajni proces napokon i ostvaren. "Kao otac mladog pijaniste i mlade profesorice koja svoju ljubav prenosi na druge, shvaćam koliko je ovo važno za našu malu sredinu. Naše htjenje je pokazati da i u malim sredinama ima duha kulture i da su Grad i škola velika potpora novim nadama" – zaključio je gradonačelnik Klasan. Koliko je ovo natjecanje važno za promicanje Grada Novske najbolje zna jedan od najvećih promotora našeg Grada, pijanist Petar Klasan, koji je naglasio kako je jako emotivno vezan uz ovo natjecanje. "Moje prve uspomene na glazbenu školu i napredak u njoj bili su vezani uz ovo natjecanje. Drago mi je što sam se slučajno zatekao ovdje i što s vama mogu podijeliti ovu radost i veselje jer je ovo zbilja nešto posebno" – istaknuo je Petar Klasan.