Grad NOVSKA Službene stranice

KUD "Kolo" održava tradiciju svoga kraja

Šesta po redu Večer folklora "Križevo u Starom Grabovcu" održana je u subotu, 17. rujna, u organizaciji KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca. Ova tradicionalna večer folklora potvrda je ljepote ovog naselja i složnih mještana koji u njemu žive. Susretu su nazočili brojni posjetitelji, među kojima i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, predsjednik Mjesnog odbora Robert Tukera. U narodnom ruhu zabljesnuli su domaćini KUD "Kolo", vrijedni čuvari tradicijske kulture, a nakon njih KUD "Posavina" Budaševo, KUD "Dukat" Vladislavci i KUD "Javor" Jazavica, Voćarica, Roždanik.

Na samom početku programa okupljenom mnoštvu obratila se predsjednica KUD-a "Kolo" Ana Jugović, koja je naglasila kako su članovi KUD-a "Kolo" pripremili lijepi program, te je dodala kako se nada da će se svi dobro zabaviti.

Susrete je otvorio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je pozdravio sve prisutne, a posebno starije članice KUD-a s kojima je svojevremeno plesao i njegovao folklorne plesove našeg kraja. "Posebno sam ponosan na ovu mladost koja održava tradiciju. Stari Grabovac nije samo mjesto heroj, već naselje puno entuzijasta i raznolikosti, Stari Grabovac je naše bogatstvo" – izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan. Nakon  završetka kulturno – umjetničkog programa KUD "Kolo je za uzvanike pripremio prigodni domjenak u Društvenom domu i druženje na otvorenom uz glazbeni sastav "Moslavačke lole".