Grad NOVSKA Službene stranice

Polaznici prve Škole solo pjevanja održali koncert u Gradskom kinu Novska

Grad Novska obiluje talentiranom djecom koja se bave raznim aktivnostima poput plesa, pjevanja, sporta i slično. S ciljem da i ove školske praznike provedu kvalitetno i unaprijede svoje talente, tridesetak polaznika u dobi od 6 do 25 godina starosti, je u periodu od 15. do 25. srpnja 2016. godine, pohađalo ljetnu Školu solo pjevanja u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj. Naučene vještine prezentirali su u Gradskom kinu Novska u ponedjeljak, 25. srpnja, a koncert je obuhvatio razne glazbene žanrove, od dječjih pjesmica, zabavne glazbe, sve do opere.

Završnom nastupu polaznika prisustvovali su gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentina Opić, operna pjevačica i profesorica solo pjevanja Antonia Mirat, te roditelji i prijatelji polaznika škole solo pjevanja.   Polaznici škole zahvalili su se gradonačelniku na prilici da u našem Gradu razviju svoje pjevačke sposobnosti i talente, kao i ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentini Opić, koja im je ustupila prostor za vježbanje i pripreme za koncert.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Vlado Klasan, koji im se zahvalio na dolasku, rekavši kako moramo iskazati potporu ovim mladim ljudima, te je nastavio kako je Grad Novska mladima omogućio nešto posve novo, da razviju svoje pjevačke sposobnosti i iskoriste mogućnost pohađanja vrhunske škole solo pjevanja. "Ovo je povijesni trenutak za naše učilište i naš Grad u kojem se po prvi puta odvijala škola solo pjevanja, za što se posebno zahvaljujem slavnoj sopranistici Antoniji Mirat na svesrdnom radu s novljanskim mladim talentima, koje je obučavala proteklih nekoliko dana dok je boravila u Novskoj" – izjavila je ravnateljica POU-a Valentina Opić.  

Novljane je svojim nastupom počastila i operna pjevačica i profesorica solo pjevanja Antonia Mirat, koja se na kraju koncerta zahvalila svima koji su došli podržati naše divne mlade talente, rekavši kako je jako ponosna na ovaj talentirani mali Grad koji obiluje velikim entuzijazmom za glazbu. "Čestitam roditeljima na divnoj djeci, naročito se zahvaljujem ravnateljici POU-a Novska Valentini Opić, bez koje ovo ne bi bilo moguće, kao i gradonačelniku Vladi Klasanu koji je najzaslužniji što je ovaj projekt zaživio u Novskoj na našu zajedničku inicijativu i nadam se da će ova suradnja potrajati" – rekla je Antonia Mirat, kojoj su polaznici kao mali znak pažnje uručili buket cvijeća.