Grad NOVSKA Službene stranice

Ana Gradečak, najuspješnija sportašica

Na svečanosti u Sisku, na proglašenju najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2018. godinu, Novljanka Ana Gradečak, proglašena je „najuspješnijom sportašicom u kategoriji osoba s invaliditetom“, u izboru Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.  Priznanje i plaketu Ani je uručio Ivan Celjak, zamjenik župana.

Ana Gradečak je članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Odisej“ Kutina. Trenira drugu godinu, odabrala je bacanje kugle, disciplinu u kojoj već osvaja medalje na natjecanjima.

Iako se u početku nije vidjela u sportu, atletika ju je osvojila, započela je redovito trenirati i s vremenom se opredijelila za bacanje diska i kugle, disciplina s kojom  postiže rezultate za medalje.

 

Cijeli trud se isplatio, Ana s klubom nastupa na domaćim i europskim atletskim natjecanjima, a pod grbom hrvatske reprezentacije, sredinom veljače odlazi i na Svjetsko natjecanje u Dubai.

- Presretna sam s osvojenim odličjima. Atletika mi se svidjela i sada s nestrpljenjem iščekujem svaki novi trening. Zapravo,  u AK „Odisej“ me uključio Matija Sloup, svjetski rekorder u bacanju diska, a trener Mihovil Rendulić, prepoznao moj potencijal i ima jako veliku vjeru u mene da ću u budućnosti još više napredovati.  Zahvaljujem svima koji  su pružili priliku i prepoznali osobe s invaliditetom koje se bave atletikom, kraljicom svih sportova, kazala je Ana Gradečak, naglasivši, „bavljenje atletikom ispunilo je moj život i dalo mi veliki impuls da se dokažem da i ja mogu“.

Od Školskih sportskih društava Priznanje je dobila i OŠ Novska, kao i David Bišof, član Kuglačkog kluba „Novska“.