Grad NOVSKA Službene stranice

Atletska prvakinja Hrvatske u višeboju Marina Tomić pobjednica je i Kupa za juniorke

Atletska prvakinja Hrvatske u višeboju Marina Tomić pobjednica je i Kupa za juniorke

Zagreb je ovog vikenda bio domaćin Kupa Hrvatske za juniore i juniorke. Nastupilo je šreko 400 natjecatelja iz tridesetak klubova Hrvatske, medđu njima i tri članice JAK-a iz Jasenovca - sve tri u utrci na 400m prepone.


Ni ovoga puta uspjeh nije izostao. Dora Jakupović bila je osma, Josipa gajdoš šesta (uz novi osobni rekord), a opet je oduševila Marina Tomić - novom pobjedom i osobnim rekordom. Uspjeh je tim veći što je Marina bila najmlađa u društvu 14 trkačica - većina ih je 3 ili 4 godine starije od nje. 
"Vrlo sam zadovoljan Marininom utrkom i zbog dobrog rezultata i plasmana, a ova nam je utrka poslužila da vidimo na kojim detaljima u tehnici trčanja još trebamo dodatno poraditi", izjavio je trener Neven Šepović.

Podsjetimo, prošlog tjedna u Čakovcu  Marina je uvjerljivo osvojila naslov prvakinje Hrvatske u višeboju. Unatoč lošem vremenu postavila je osobne rekorde u čak 3 discipline (kugla, vis, 600m) a u ostale tri bila je malo lošija od rekorda - što je bilo dovoljno za naslov prvakinje.