Grad NOVSKA Službene stranice

Članovi SK Novska na prijamu kod gradonačelnika

Članovi SK Novska na prijamu kod gradonačelnika

Strijelci SK Novska su sredinom ožujka postigli izvrsne rezultate na Prvenstvu Sisačko – moslavačke županije u gađanju serijskom zračnom puškom, a gradonačelnik Grada Novske je tim povodom održao prijam nagrađenih strijelaca u maloj gradskoj vijećnici. Prijamu su prisustvovali predsjednik SK Novska Drago Lipičanin, tajnik SK Novska Ivica Androšević, Zdenko Mačković, Dario Mađar, te Željko i Marija Šafar. "Naša ekipa je na županijskom natjecanju ostvarila dobar rezultat, ali i potrebne norme za državno natjecanje" – rekao je predsjednik SK Novska Drago Lipičanin, te se zahvalio gradonačelniku na prijamu. Za naslov prvaka županije borila su se četiri juniora, uključujući i Daria Mađara koji je ujedno pobijedio i ostvario normu za Prvenstvo Hrvatske sa 343 kruga, dok Novljanska kadetkinja Marija Šafar nije pogodila normu, ali predsjednik kluba ističe kako su izuzetno ponosni na njene uspjehe, dodajući kako je budućnost kluba na mladim snagama. 

"U seniorima sam se plasirao na drugo mjesto u županiji, a u veteranima na treće, no s obzirom na okolnosti i nedostatak prostora za provedbu vježbi, zadovoljni smo postignutim rezultatima" – rekao je iskusni senior Zdenko Mačković koji je pogodio 357 krugova. Tajnik kluba Ivica Androšević podsjetio je kako već skoro godinu dana nemaju prostor za održavanje svojih vježbi, jer su deložirani iz prostora nekadašnje gradske streljane pokraj osnovne škole. "Imamo oko 30 članova, odnosno kategorije juniora, kadeta i seniora i ovi rezultati predstavljaju veliki uspjeh kada uzmete u obzir da već skoro godinu dana nemamo adekvatne uvjete za rad" – istaknuo je tajnik kuba naglasivši kako se ne smije dozvoliti da dođe do ukidanja kluba, dodajući kako je streljaštvo olimpijski sport koji zahtjeva puno odricanja. Gradonačelnik je naglasio kako je počašćen što je imao priliku pozvati ih na prijam zahvaljujući izvrsnim ostvarenim rezultatima, te se također osvrnuo na nedostatak prostora za treniranje. 

"Vaši rezultati su vrijedni i veliki tim više što nemate adekvatne uvjete, odnosno streljanu i ja vam na tome čestitam u ime svih sugrađana i u svoje osobno ime. Grad Novska će se pobrinuti kako bi pronašli bar privremeno riješenje i kako bi vam osigurali prostor za rad, koji ćemo što je prije moguće prilagoditi vašim potrebama" – rekao je gradonačelnik, te je najavio kako će s predstavnicima kluba uskoro obići nekoliko primjerenih lokacija. Članovi kluba svake godine u okviru obilježavanja VRO "Bljesak" organiziraju memorijalni turnir koji bi ove godine trebao biti jubilarni deseti, no s obzirom na to da nemaju streljanu, odnosno prostor u kojem bi se natjecanje odvijalo, još uvijek ne znaju hoće li u međuvremenu doći do organizacije i samog održavanja turnira. Nadamo se da će se tradicija održavanja memorijalnog turnira u streljaštvu nastaviti i da će klub uskoro useliti u novi prostor prenamijenjen u svrhe streljaštva i za provedbu aktivnosti strijelaca SK Novska.