Grad NOVSKA Službene stranice

DVODNEVNA AKCIJA UREĐIVANJA PLANINARSKE STAZE

Članovi Planinarskog društva „Zmajevac“ Novska ovaj su vikend, u subotu 02.04. i nedjelju 03.04.2016. godine, proveli opsežnu akciju uređivanja planinarske staze VRA „Bljesak“ i utvrđivanja novih staza za hodače, šetače i sve ljubitelje prirode na Novljanskom brdu. 
Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora PD „Zmajevac“ Novska dogovoreno je da će se proći verificirana staza VRA „Bljesak“, te će se snimiti GPS trag novih pristupnih putova na stazu VRA „Bljesak“. Nakon toga će se trasirati i markirati dodatni pristupni putovi na tu stazu kako bi, uz novljanske planinare koji dobro poznaju staze, u šetnjama mogli uživati i svi šetači i ljubitelji prirode, te kako bi bez lutanja mogli stići do Novljanskog jezera ili grada Novske, ako budu pratili markacije PD-a.
Ovaj vikend su se definirali novi putovi, snimljen je GPS trag pristupnih staza, pročišćene su neke lokacije, a pred članovima je još posao markacije svih staza i priprema za 1. svibanj kada će se održati 19. planinarski pohod VRA „Bljesak“.


U ovu dvodnevnu akciju uključio se velik broj članova, a uz članove PD-a, na raščišćavanju staze  radili su novljanski brdski biciklisti od kojih su neki i članovi PD-a, a neki su izrazili želju da to postanu. GPS uređaje je Planinarskom društvu „Zmajevac“ Novska ustupila HGSS Stanica Novska, koja je velika potpora Planinarskom društvu u radu.
Akcija markacije novih pristupnih putova provesti će se u slijedeća dva tjedna, a nakon toga će se provesti kratka online edukacija o hodanju planinarskim putovima i ulozi markacija, te značaju njihovog ispravnog praćenja i „čitanja“. Svi zainteresirani šetači moći će pratiti online edukaciju na internetskoj stranici www.pd-zmajevac.hr i na Facebook stranici Planinarsko društvo Zmajevac Novska.


Planinarsko društvo „Zmajevac“ Novska poziva građane da se uključe u rad PD-a kroz šetnje, putovanja i aktivnosti u prirodi. Informacije o Planinarskom društvu „Zmajevac“ Novska možete dobiti na internetskoj stranici www.pd-zmajevac.hr, te direktnim kontaktom na e-mail adresu pd.zmajevac@gmail.com ili inbox na Facebooku Planinarsko društvo Zmajevac Novska.