Grad NOVSKA Službene stranice

Gitaristički koncert Krešimira Bedeka u Glazbenoj školi u Novskoj

Gitaristički koncert Krešimira Bedeka u Glazbenoj školi u Novskoj

Solistički koncert Krešimira Bedeka na gitari, koji je održan u Dvorani Glazbene škole u Novskoj 23. veljače, popraćen je velikim ovacijama i pljeskom od strane publike. Ovaj gitaristički koncert upriličen je kao jedno od mnogih kulturnih događanja u organizaciji Glazbene škole u Novskoj, uz klavirsku pratnju korepetitora na odsjeku za gudače i gitaru Muzičke akademije u Zagrebu Tibora Naglića. Krešimir Bedek gitaru je diplomirao u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a postdiplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a danas predaje gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji svirajući solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. 


Na 42. tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, primio je godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu. Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs (oboje Nizozemska 2006.), Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.), te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona "Miguel Llobet" (2008.).  


Tibor Naglić pohađao je Osnovnu glazbenu školu "Franjo Lučić" kod profesora Borisa Klenovara u Velikoj Gorici. Maturirao je klavir u Glazbenoj školi "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu u klasi profesorice Ivanke Kordić. 1996. godine upisuje Glazbenu akademiju "Karol Szymanowski" u Katovicama, Poljska, gdje je 2000. godine diplomirao u klasi profesora Czeslawa Stanczyka. Nakon toga specijalizira struku pijanista na poslijediplomskom studiju klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lovre Pogorelića, gdje je magistrirao 2004. godine. Osvojio je državne i međunarodne nagrade kao pijanist, komorni glazbenik i korepetitor. Također je koncertirao kao solist, komorni glazbenik, te solist uz orkestar u domovini i izvan nje. Za publiku su pripremili slijedeći program: Ivan Padovec – varijacije na Schubertovu temu op.4, Nikita Koškin – iz suite Prinčeve igračke (Hiroviti princ, Mehanički majmun, Lutka s treptavim očima, Limeni vojnici, Kočija), Joaquin Turina – Homenaje a Tarrega (Garrotin, Soleares), Miroslav Miletić – Koncert za gitaru i orkestar (Quasi allegro, Larghetto, Scherzando, Introdukcija – Finale).