Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik primio badminton ekipe OŠ Novska, momčadske prvake RH

Gradonačelnik primio badminton ekipe OŠ Novska, momčadske prvake RH

Povodom velikog uspjeha kojeg su ostvarili ženska i muška badminton ekipa Osnovne škole Novska na Državnom natjecanju školskih sportskih društava krajem travnja u Poreču, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan primio je u srijedu, 10. svibnja mlade sportaše, i to članice ženske ekipe Nives Bišof, Klaudiju Kovačević, Luciju Mežnarić i Lanu Veble, te članove muške ekipe Ivana Kuklu, Karla Sladojevića i Marka Stojanovića, predvođenih voditeljem ovih ekipa, prof. Donaldom Veblom.

Naime, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza od 24. do 28. travnja u Poreču je održano Državno natjecanje školskih sportskih društava Republike Hrvatske. Djevojčice i dječaci Osnovne škole Novska postali su prvaci Hrvatske u badmintonu.

"Posljednjih devet godina koliko se održava ovo natjecanje još nikad se nije dogodilo da dva momčadska prvaka budu iz jedne škole i ovo je kruna moje dosadašnje dvadesetogodišnje karijere. Bilo je neizvjesno u polufinalu i finalu ženskih ekipa, no nakon pobjede nad Koprivnicom u polufinalu, uslijedila je i pobjeda u finalu protiv Zagreba. Čestitke svim našim mladim sportašima", rekao je prilikom prezentacije ovog uspjeha prof. Veble.

"Čestitke svima vama, kao i vašim roditeljima, na ovim uspjesima u ime svih građana i naravno i osobno. Možete biti ponosni na svoj uspjeh, jer upornim radom i treniranjem jednog dana postat će te uspješni ne samo sportaši već i članovi zajednice. Posebno me veseli što ste ovim uspjehom ostvarili i dodatne bodove za upis u srednjoškolsko obrazovanje. Grad Novska ulaže velika sredstva u obrazovanje i razvoj mladih, a vaš uspjeh predstavlja rezultat svih naših napora", poručio je mladim sportašima gradonačelnik Vlado Klasan.