Grad NOVSKA Službene stranice

I. Veteranski rukometi turnir u Novskoj – pobjednici VRK „Varteks“ Varaždin, VRK Novska treći

Nakon turnira po Hrvatskoj i Međunarodnih rukometnih turnira i četvrtu godinu rada, Veteranski rukometni klub Novska, zaigrao je i na domaćem terenu, na prvom Veteranskom rukometnom  turniru „Lukovo 2018“.

Domaćini, VRK Novska ugostili su sedam veteranskih ekipa, a nakon odličnih i neizvjesnih rukometnih utakmica po završetku natjecanja u grupama redoslijed je bio slijedeći:

 Grupa A: 1. Varaždin, 2. Novska, 3. Slavonski Brod, 4. Nexe

Grupa B: 1. Bjelovar, 2. Nova Gradiška, 3. Slavija, 4. Maksimir

 

Veterani su s maksimalnom sportskom željom igrali za što bolji rezultat, za treće mjesto domaći igrači VRK Novska pobijedili susjede iz Nove Gradiške s 8:7 i zauzeli treće mjesto. Pobjednik turnira je ekipa Varaždina koja je u finalnoj utakmici pobijedila VRK Bjelovar s 9:8.

 

Konačni poredak Veteranskog rukometnog  turnira „Lukovo 2018“:

1. Varteks

2. Bjelovar

3. Novska

4. Nova Gradiška

5. Slavonski Brod

6. Slavija

7. Maksimir

8. Nexe

 

Za VRK Novska nastupili su: Šimičić, Leček, Džogić Ivan, Šulekić Vlatko, Preksavec Josip, Preksavec Jakov, Dragočajac, Domankušić, Džogić Josip, Preksavec Vjeko, Baić, Šulekić Mladen, Šeba, Slišković, Horvat, Veble, Ćurić i Mimić.

Turnir je otvorio Marin Piletić,  gradonačelnik Grada Novske, a  pehare za najbolje klubove, najboljeg strijelca i najboljeg igrača, dodijelio je zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić.

- Turnir će postati tradicionalan svake godine povodom Dana grada s namjerom da iz godine u godinu bude bolji i jači. Veterani rukometnog kluba Novska zahvaljuju Gradu Novska i sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bi mogao biti organiziran,-  rekao je Zlatko Slišković, voditelj VRK Novska.