Grad NOVSKA Službene stranice

Kolovoz je rezerviran za NovskaRUN

Kolovoz je rezerviran za NovskaRUN

Utrka NovskaRUN prošle godine je na malena vrata postavila Novsku na vrlo lijepu trkačku destinaciju. Atraktivna lokacija, veliki broj natjecatelja, gomila volontera i gomila sadržaja učinili su ovu utrku biserom kojem se vraća iz godine u godinu.

Tako će, nadaju se organizatori iz AK “NoGA” biti i ove godine 14. kolovoza . Po uzoru na mnoge utrke diljem hrvatske, a i šire, utrka od ove godine ima dvije dužine:

  • Manja utrka pod prošlogodišnjim nazivom “Run the woods” u dužini 8km pruža ugodno trčanje iz centra novske asfaltiranom cestom prema šumi sve do jezera gdje je okretište na kojemu sa asfalta, trkači prelaze na šumski trail koji vodi sve do zadnje ¾ staze. Nakon toga se spajaju na već poznatu cestu kojom se vraćaju natrag. Ova staza nije pretjerano zahtjevna a u šumi su za to doba godine vrlo ugodni uvjeti za trčanje. Glavna atrakcija je svakako trčanje pored jezera i kroz šumu blago valovitom stazom.
  • Utrka pod nazivom “Spartana” namijenjena je ozbiljnijim rekreativcima i trkačima jer iako dužine “samo” 16km, uglavnom na prvoj polovici prevladava blaga uzbrdica. Punktova sa okrijepom će biti a trkače očekuju i mala iznenađenja na stazi tvrde organizatori.

Prijave će biti moguće do 4. kolovoza (cijeli dan) a nakon toga se zatvaraju. Nakon toga prijave više neće biti moguće kao ni na dan utrke.

Prošlogodišnji downhill od 8km ovaj put ima izmijenjenu putanju tako da autobus više ne vozi u srce novljanske šume. Svi startaju iz centru grada u 17 sati zajedno trčeći u smjeru šume asfaltiranom stazom/makadamom a pri povratku ulaze u šumu i trče šumskom trail stazom.

Organizatori su se i ove godine potrudili tako da ćete sa uplaćenom startninom imati pravo na sportsku majicu sa logom trke, grah, pivo, sokove, voće. Za vrijeme utrke održat će se i mini sajam zdravih navika i zdravog načina života a nakon proglašenja pobjednika možete uživati na partyu uz DJ DUO - Tom Cue i Karolj te pićima po promo cijenama.

Sve informacije vezane uz utrku kao i sustav za prijavu možete pronaći na službenim internet stranicama utrke. Članke i postovi o utrci, pitanja te druženje s ostalim trkačima na službenom facebook eventu utrke.

Promo video utrke možete pogledati ovdje